Tweemaal acht finalisten voor de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2017

Verkiezing 2016
Met trots presenteert SBB de finalisten voor de verkiezingen beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2017. Voor elk van de acht sectoren gaan één erkend leerbedrijf en één praktijkopleider door naar de landelijke finale tijdens het Ambassadeursgala op 23 november.

Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs.

Afgelopen zomer ontving SBB ruim 600 voordrachten voor de verkiezingen van 2017. Juryleden uit de acht sectorkamers gingen daarmee aan de slag. Per sector nomineerden ze één erkend leerbedrijf en één praktijkopleider voor de landelijke finale op 23 november. Tweemaal acht finalisten dus.

Bekijk de finalisten van 2017 

Ambassadeursgala

Op 23 november organiseren SBB en de MBO Raad het jaarlijkse Ambassadeursgala. Dit gala is het slotstuk van de 'Dag van het mbo' en vindt aansluitend op MBO City plaats in theater Orpheus in Apeldoorn. Hier worden de studentenprijs voor landelijk ambassadeur en de prijzen voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider uitgereikt.

Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider 2017 die op 23 november worden uitgeroepen staan straks een jaar lang in de schijnwerpers. Namens SBB vertegenwoordigen zij alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland. De winnaars wordt regelmatig gevraagd om hun visie op het opleiden in de beroepspraktijk te geven.