De spanning liep hoog op tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2023 op maandagavond 15 mei in Theater Orpheus in Apeldoorn. Wie zijn dit jaar de winnaars van de vijf bijzondere mbo-prijzen? Zij mogen zich een heel jaar lang de allerbeste in hun categorie noemen!

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) ontving circa 700 voordrachten en nomineerde daaruit 87 leerbedrijven en 82 praktijkopleiders. Uiteindelijk bleven er in elke categorie 3 finalisten over.

Beste Leerbedrijf 2023: Jumbo Harald & Ilse van Beek Panningen

Na het bekijken van drie korte videopresentaties van de finalisten, kozen het publiek in de zaal én de kijkers thuis samen het winnende leerbedrijf.

Jumbo Harald & Ilse van Beek in Panningen is een leerbedrijf dat al heel wat jongeren met een extra ondersteuningsbehoefte heeft opgeleid en aan het werk gekregen. De manier waarop ze de jongeren begeleiden dwingt bewondering af. Dit beste leerbedrijf zal SBB in 2023 vertegenwoordigen namens alle leerbedrijven in Nederland.

Beste Praktijkopleider 2023: Martin Kant van Hoppenbrouwers Techniek

Martin Kant ging er vandoor met de eretitel Beste Praktijkopleider van het jaar. Hij is de drijvende kracht achter de bedrijfsschool van Hoppenbrouwers Techniek in Breda. Als geen ander weet Martin zijn passie voor de techniek over te brengen op zijn studenten en hen te inspireren voor een loopbaan in de techniek. Hij staat dag en nacht klaar voor zijn studenten en staat bekend om zijn humor en enthousiasme. Martin zal SBB in 2023 vertegenwoordigen namens alle praktijkopleiders in Nederland.