Bent u erkend leerbedrijf en hielp u een werkzoekende of werkende die werkloos dreigt te worden met bij- of omscholing? Dan kunt u na afronding van de begeleiding een tegemoetkoming in de kosten aanvragen.

De tegemoetkoming is bestemd voor begeleiding naar een mbo-diploma of een onderdeel daarvan, zoals een mbo-certificaat of een praktijkverklaring. De hoogte van de subsidie is maximaal 2.700 euro. Binnen een jaar na afronding van de praktijk- of werkleerplaats kunt u de subsidie aanvragen.

Vraag subsidie aan van 1 tot en met 30 juni 2023

Tot eind 2025 zijn er diverse aanvraagronden. De huidige ronde loopt van 1 juni 2023 9.00 uur tot 30 juni 2023 17.00 uur. Als bij uw erkende leerbedrijf op dit moment een begeleidingstraject loopt, kunt u de subsidie aanvragen bij de volgende subsidieronde in december.

Opleiden in de derde leerweg

Opleiden in de derde leerweg is geschikt voor kortdurende bij- en omscholing van uw eigen en nieuwe medewerkers. Denk aan een bestaande medewerker die binnen het bedrijf nieuwe taken moet uitvoeren. Of een nieuwe medewerker die nog niet de juiste opleiding of ervaring heeft.

Hoe wordt de hoogte van de tegemoetkoming bepaald?

Voor een leerbaan van 40 weken ontvangen bedrijven mogelijk een vergoeding van maximaal 2.700 euro. Duurt de begeleiding korter dan 40 weken of is er minder dan 40 weken begeleid? Dan stelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de vergoeding naar verhouding bij.
Kijk voor meer informatie op pagina Aanvraag subsidieregeling praktijkleren derde leerweg.