SBB werkt samen met haar partners uit het onderwijs en het bedrijfsleven iedere dag aan het creëren van de beste leeromstandigheden voor mbo-studenten. Omstandigheden waarin deze mbo-studenten zich kunnen ontwikkelen tot de vakmensen die ze willen worden en waarin bedrijven kunnen beschikken over de vakmensen die zij nodig hebben. Dat doen we bijvoorbeeld door het delen van kennis, zoals tijdens CVI Conferentie in Veldhoven.

Het Consortium voor Innovatie (CVI) organiseert op 31 mei en 1 juni een grote onderwijsconferentie in Veldhoven. Er worden meer dan 1.200 deelnemers uit het onderwijsveld verwacht. Naast de mogelijkheid om te netwerken en kennis te delen zijn er ook meer dan 200 workshops georganiseerd. SBB organiseert drie workshops en is een van de themasprekers (keynote).

 • Inspiratiesessie ‘Aan de slag met aanbod om- en bijscholing’ 
  Woensdag 31 mei, 15:30 – 16:30 uur
 • Workshop ‘Betere BPV met behulp van de BPV Monitor’
  Woensdag 31 mei, 16:45 – 17:45 uur
 • Workshop ‘Op weg naar één landelijke verbindende skillstaal : #hoedan’
  Donderdag 1 juni, 13.00 – 14.00 uur
 • Keynote ‘Eén verbindende skillstaal voor onderwijs en arbeidsmarkt’
  Donderdag 1 juni, 10.45 – 11.15 uur

Workshop 1:

Inspiratiesessie ‘Aan de slag met aanbod om-/bijscholing’
In tijden met een tekort aan personeel, wordt het om- en bijscholen via het mbo steeds belangrijker en urgenter. Tegelijkertijd is het ontwikkelen van een om- en bijscholingsaanbod voor mbo-scholen een mogelijkheid om de teruglopende instroom van jongeren op te vangen. Tijdens deze workshop op 31 mei laten we in samenwerking met het Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen en Summa College zien wat er mogelijk en nodig is op dit vlak voor mbo-scholen. Dat is niet altijd makkelijk, maar tijdens de sessie staat centraal wat er wel mogelijk is. Als mbo-school inhaken op een Leven Lang Ontwikkelen, dus om- en bijscholing voor volwassenen, is een kwestie is van durven, doen en delen. 

Workshop 2:

Betere Beroepspraktijkvorming (BPV) met behulp van de BPV Monitor
Met de BPV Monitor meet SBB doorlopend de kwaliteit van stages en leerbanen per sector, opleiding en school. Scholen kunnen de resultaten gebruiken voor hun eigen kwaliteitsmonitoring en verbetering. Via een dashboard of door zelf met hun data aan de slag te gaan. Een goede respons van de praktijkopleiders en studenten is belangrijk. We nemen de workshopdeelnemers op 31 mei mee in de laatste vernieuwingen en willen graag in gesprek over hoe we de respons gezamenlijk kunnen verhogen.

Workshop 3:

Op weg naar één landelijke verbindende skillstaal : #hoedan
Durf, doe en deel: ‘leer van elkaar en deel succesverhalen’. Dat staat centraal tijdens de workshop Skills op 1 juni. Na een korte introductie over het programma Skills van SBB & CompetentNL en de (on)mogelijkheden die het biedt, gaan de deelnemers in kleinere groepjes uiteen om te bespreken en delen welke uitdagingen zij zien op het gebied van skills-based arbeidsmarkt. En welke vragen CompetentNL straks zou moeten kunnen beantwoorden. Ga samen met SBB en de groep concreet aan de slag over wat jij verwacht straks van CompetentNL en wat jíj nodig hebt om een succesverhaal te maken van een skillsgerichte aanpak voor jouw organisatie. Voorafgaand aan de workshop is er ook de mogelijkheid om een keynote bij te wonen over dit onderwerp.

Wil je meer informatie over een van de workshops? Kijk dan op Dé CVI Conferentie 2023 - cviweb en download de app met het programmaoverzicht.