Wie naar de apotheek gaat en medicijnen  nodig heeft, wilt op een goede manier geholpen worden. Goed opgeleid personeel is daarom cruciaal. Om die reden hebben SBB en BENU de handen verder ineengeslagen om samen te werken aan de apothekersassistenten van de toekomst.

Met ruim 3,4 miljoen klanten en 3.500 medewerkers is BENU één van de toonaangevende zorgverleners van Nederland. Om ervoor te zorgen dat het leerbedrijf nu en in de toekomst beschikt over de beste vakmensen leiden zij jaarlijks zo’n 500 mbo-studenten op. Dat is belangrijk voor zowel BENU als de apothekersbranche zelf.

BENU investeert in vakmensen

In deze samenwerking bundelen BENU en SBB de krachten dan ook om de apothekersbranche te versterken en studenten, werkenden en werkzoekenden de ruimte te bieden om zich verder te ontplooien. Thijs van der Wolk, learning en development lead bij BENU, zegt daarover: “Binnen ons bedrijf geloven we erin dat bevlogen en gekwalificeerde mensen het verschil maken. Daarom investeren wij in onze mensen en bieden we onze medewerkers van de toekomst faciliteiten om hun talenten te ontdekken en het beste uit zichzelf te halen. We zijn bijvoorbeeld hoofdsponsor van de wedstrijd van apothekersassistenten van Skills Heroes (World Skills Netherlands). We vinden de wedstrijd een mooi platform waar studenten kunnen laten zien dat ze trots zijn op hun vak en zichzelf kunnen uitdagen om de beste in het vak te worden.”

Samenwerkingsovereenkomst verlengd

De samenwerking heeft als doel om de rol van BENU als leerbedrijf te versterken en de kwaliteit van praktijkleren binnen de apotheken van BENU te bevorderen. “En dat is een hele klus”, gaat Thijs verder. “We hebben door heel Nederland ruim 350 apotheken binnen ons netwerk,. Elke apotheek heeft zeker één mbo-student per jaar. Daarom is het fijn dat we met SBB afspraken hebben kunnen maken, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van praktijkopleiders die binnen ons bedrijf mbo-studenten begeleiden. Om de verlenging van de samenwerking vorm te geven hebben Yildiz Ceylan (directeur operations bij BENU) en Corrola Hommen (sectorunitmanager Zorg, Welzijn en Sport SBB) een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst ondertekend.