Waarom zou ik stagediscriminatie melden?

Discriminatie bij het vinden van een stage of op je stage is onaanvaardbaar en onacceptabel. Het is belangrijk dat studenten die stagediscriminatie ervaren zich melden. Hierdoor wordt het inzichtelijk en kan er ook iets mee worden gedaan.

Hoe kan ik stagediscriminatie melden?

Je kunt stagediscriminatie melden door het formulier in te vullen. Als je je ervaring met stagediscriminatie meldt, neemt SBB deze melding in behandeling.

Wat gebeurt er met mijn melding?

Naar aanleiding van de melding doet SBB onderzoek. Als de stagediscriminatie aantoonbaar is, kan SBB de erkenning van een leerbedrijf op grond van discriminatie intrekken. Samen met de school zoekt SBB actief naar een vervangende stageplek.

Ik wil niet dat mijn gegevens worden gedeeld met mijn school of het leerbedrijf, wat nu?

SBB gaat zorgvuldig met je gegevens om. Wil je niet dat je gegevens worden gedeeld met je school of het leerbedrijf? Dan kun je dit aangeven via de button ‘Deel mijn gegevens niet’. SBB registreert je melding als signaal en neemt je melding niet verder in behandeling.

Waar lees ik meer over discriminatie?

Voor meer informatie over discriminatie kun je onder andere kijken op de website van het College voor de Rechten van de Mens

Formulier stagediscriminatie

Stap 1. Onderwerp Stap 2. Gegevens Stap 3. Controleren & verzenden

Stap 1. Onderwerp

Bericht verzenden..