Vind jouw CS

Zoek je een certificaatsupplement (CS) voor jouw Nederlandse mbo-diploma? Kijk eerst of op jouw diploma een erkende opleidingscode (voorheen crebo) van 5 cijfers staat. Kies daarna voor de optie die bij jou past. Zoek je een CS namens een school? Stuur dan een e-mail aan nlnrp@s-bb.nl.

Waardering buitenlandse diploma's

Met een diplomawaardering heeft u een goede indicatie van de waarde van uw buitenlandse diploma in Nederland. Zo vindt u gemakkelijker een baan of een passende studie.

Voor wie?

Inburgeraars en andere buitenlandse diplomahouders, werkgevers, onderwijsinstellingen.

Waar?

Internationale diplomawaardering (IDW). Dit is het gezamenlijke digitale loket van SBB en Nuffic, dat alle aanvragen voor diplomawaardering verwerkt.

Aanvragen?

Wilt u een diplomawaardering aanvragen?

Mbo-diploma in het buitenland: Europass CS

Het Europass Certificaatsupplement (CS) is een korte en praktische beschrijving van een Nederlands mbo-diploma. Hiermee laat de gediplomeerde aan buitenlandse bedrijven zien wat die kan.

De informatie komt rechtstreeks uit de kwalificatiedossiers die door de minister van OCW zijn vastgesteld. Het CS is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

Naar europass.nl Externe link

AC-verklaring

In de EU-lidstaten (waaronder Nederland) en IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland zijn verschillende beroepen gereglementeerd of beschermd. Dit zijn beroepen waarvoor wettelijke toegangsregelingen gelden, zoals voor de apothekersassistent. Daarnaast bestaat in Nederland een aantal gereglementeerde opleidingen.

Aanvraagformulier Externe link

Hebt u een vraag?

De experts van de afdeling Diplomawaardering en onderwijsvergelijking van SBB beantwoorden graag uw vragen.

U bereikt ons van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 079 321 79 30.

Als u wilt, kunt u ons ook een bericht sturen per e-mail op idw@s-bb.nl.