Vandaag start de inschrijving voor de jaarlijkse verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider. We zoeken leerbedrijven die van praktijkleren hun paradepaardje maken en praktijkopleiders die voor hun mbo-studenten door het vuur gaan. Komen er al namen in je op? Tot en met 17 november 2023 kan iedereen één of meer leerbedrijven en/of praktijkopleiders voordragen om kans te maken op een eretitel.

Dagelijks leiden 250.000 bedrijven met veel enthousiasme en deskundigheid de vakmensen van de toekomst op tijdens stages en leerbanen. Mbo-studenten, om- en bijscholers en leerlingen van het vmbo en vso/pro krijgen zo de kans werkervaring op te doen en zich optimaal te ontwikkelen. Met de jaarlijkse verkiezing zet SBB de leerbedrijven en praktijkopleiders in het zonnetje.

Per sector één landelijke favoriet

Uit alle voordrachten kiest een deskundige jury voor elk van de negen sectoren de tien beste leerbedrijven en praktijkopleiders. Vervolgens bepalen de sectorjury’s van SBB per sector hun landelijke favoriet. Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala op maandag 13 mei 2024 (datum onder voorbehoud) worden het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider bekend gemaakt.

Dit is mbo Ambassadeursgala

Het Dit is mbo Ambassadeursgala is een jaarlijks evenement waarbij het mbo in de volle breedte wordt gevierd. Het praktijkleren in leerbedrijven mag dan natuurlijk niet ontbreken. De praktijkervaring die mbo-studenten, om- en bijscholers en leerlingen van het vmbo en vso/pro tijdens hun stage of leerbaan opdoen, is van groot belang voor hun verdere loopbaan.
Het evenement is een initiatief van de MBO Raad met een bijdrage van SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO. De awardshow is live te volgen op youtube.com/ditismbo.

Lees hier meer over de verkiezing