Samenwerking tussen Beter Horen en SBB garandeert kwaliteit in begeleiding studenten

Beter Horen
29 januari ondertekende Beter Horen, marktleider in de hoorbranche, een samenwerkingsovereenkomst met SBB. Hiermee komt de kwaliteit van de begeleiding van de aankomende audiciens bij Beter Horen op een nog hoger niveau te liggen.

Op het Servicekantoor van Beter Horen te Doesburg ondertekenden Johan Manders, hr-directeur Beter Horen, en Henk de Jong, sectorunitmanager SBB, een overeenkomst voor een periode van twee jaar.

Hoorbranche in beweging

De hoorbranche is continu in beweging door zowel groei in de doelgroep voor gehoorverbetering als in die voor gehoorbescherming. Dit betekent dat er voortdurend vraag is naar nieuwe goed opgeleide audiciens. Beter Horen vindt het zeer belangrijk om medewerkers goed op te leiden tot de beste audiciens en om zich als bedrijf te blijven innoveren. Met de best opgeleide hoorzorgprofessionals kan Beter Horen haar klanten de beste hooroplossing op maat bieden.

Kwaliteit van de begeleiding

Opleiden en ontwikkelen van medewerkers heeft binnen Beter Horen een hoge prioriteit. De opleidingsafdeling bestaat uit acht interne trainers en coaches. Hiermee laat Beter Horen zien hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling is. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de begeleiding van de Beter Horen-studenten wordt gegarandeerd, is de samenwerking met SBB een belangrijke stap. Met de extra feedback van SBB kunnen de studenten de volgende stap zetten in hun studiereis en kunnen zij hun studie aan de vakopleiding met vertrouwen tegemoet zien.

Vaste groep mentoren

Ramon Jansen, coach/trainer bij Beter Horen: “Inwerken kun je maar één keer goed doen. Tijdens de studie en de inwerkperiode wordt er enorm veel verwacht van een aankomend audicien. Voor veel medewerkers is het een spannende periode, waarbij je iemand nodig hebt die je helpt met de vakinhoudelijke werkzaamheden en waar je af en toe ook op kunt leunen. Niet iedere vakbekwame medewerker bezit deze competenties. Beter Horen kiest bewust voor een vaste groep mentoren die beschikken over de competenties  die nodig zijn om studenten goed te begeleiden. Daarnaast worden deze mentoren door de interne trainers ondersteund en begeleid.”