Minister van OCW bezoekt Burgy Bouwbedrijf: “Mooi om te zien hoe studenten hier groeien”

Vandaag bracht minister van OCW Ingrid van Engelshoven een bezoek aan Burgy Bouwbedrijf. De minister bezocht het kantoor in Leiden en een bouwplaats in Den Haag, waar mbo-studenten en praktijkopleiders lieten zien hoe het leren in de praktijk vorm krijgt. Burgy Bouwbedrijf werd eerder uitgeroepen tot beste leerbedrijf van Nederland.

De minister was onder de indruk van de aandacht en de waarde die het bedrijf geeft aan het opleiden van een nieuwe generatie vakmannen en –vrouwen: “Zowel de jonge studenten als zij-instromers spraken met veel passie over de manier waarop zij bij Burgy op unieke locaties hun vak kunnen leren in de praktijk. Het is mooi om te zien hoe studenten hier groeien.”

Inspirerend

Ook directievoorzitter van SBB Hannie Vlug is vol lof over wat zij zag en hoorde: “Het feit dat Burgy Bouwbedrijf ook in mindere economische tijden is blijven opleiden is inspirerend. Het sluit aan bij het gesprek dat we daarover nu ook al in SBB-verband voeren met beroepsonderwijs en bedrijfsleven.”

16 praktijkopleiders

Bijna een kwart van de 110 medewerkers van Burgy Bouwbedrijf is mbo-student. Deze studenten volgen een bbl-opleiding, ofwel een leerbaan, waarbij ze vier dagen in de week werken en gemiddeld één dag in de week naar school gaan. Ze worden dagelijks begeleid door een van de 16 praktijkopleiders, met op de achtergrond een leerlingcoördinator. Burgy coacht de studenten niet alleen in hun technische prestaties, maar ook bij hun sociale ontwikkeling.

Van jong tot oud leert

Ook voor medewerkers in vaste dienst is Burgy heel bewust bezig met ontwikkeling. Directeur Kasper Burgy: “Bij Burgy blijven alle medewerkers, van jong tot oud, leren. Dat is niet alleen goed voor de kennis in het bedrijf, maar ook voor het vakmanschap van de medewerkers zelf. Bij Burgy Bouwbedrijf vinden we deze filosofie heel normaal.”

Foto: Marieke Duijsters