Mbo-diner 2017 op legerplaats Ermelo

Minister van OCW Jet Bussemaker gaat met studenten in gesprek
Maandag 4 september 2017 vindt het zevende mbo-diner plaats. Vertegenwoordigers uit onderwijs, bedrijfsleven, enkele studenten, beleidsmakers en politici buigen zich dit jaar over het thema ‘Arbeidsmarkt 2025 met de kansen en valkuilen voor het (mbo)onderwijs’.

Als locatie is gekozen voor legerplaats Ermelo omdat Defensie een groot leerbedrijf is voor mbo-studenten. In een facultatief voorprogramma komen innovatieve leermethoden aan bod die militairen inzetgereed maken.

Gevarieerd programma

Hoofdgastspreker prof. dr. Didier Fouarge van onderzoeksinstitutut ROA van Maastricht University zal het thema van feiten en cijfers voorzien. In een pitch vertellen vervolgens een leerbedrijf en een roc hoe zij zich voorbereiden op 2025. In een gevarieerd programma komen verschillende sprekers aan bod met aansprekende voorbeelden, kritische vragen en interessante meningen. Dagvoorzitter Rens de Jong zal de aanwezigen uitnodigen met elkaar in gesprek te gaan.

Organisatie

In opdracht van de minister van OCW organiseert SBB dit jaarlijkse diner aan het begin van het schooljaar samen met de MBO Raad, VNO/NCW-MKB, FNV en JOB.