Event 'Specialistisch vakmanschap een leven lang'

Event specialistisch vakmanschap een leven lang
Maandag 5 november 2018 organiseerde het Meld- en expertisepunt specialistisch vakmanschap het event ‘Specialistisch vakmanschap, een leven lang’. Het event werd gehouden in Fort Voordorp in Groenekan.

Het event stond in het teken van een leven lang ontwikkelen in het kleinschalig specialistisch vakmanschap. Vertegenwoordigers uit het onderwijs en bedrijfsleven kwamen bijeen om over dit onderwerp te praten.

Boegbeeld

Directievoorzitter van SBB Hannie Vlug opende het event. Na een presentatie over het onderzoek naar het behoud van kleinschalige opleidingen, werd MKB-voorzitter Jacco Vonhof geïntroduceerd als nieuw boegbeeld van de sector. Hij neemt die rol over van Michaël van Straalen.

Aan tafel met studenten

Vervolgens konden de aanwezigen deelnemen aan één van de vijf workshops. Alle workshops stonden in het teken van een leven lang ontwikkelen. Na afloop gingen de deelnemers aan tafel met mbo-studenten uit de sector. Samen bespraken zij de keuze voor de opleiding en mogelijkheden om nieuwe studenten te werven.

Convenant voor de lijstenmakers

Ook werd het convenant voor de lijstenmakers ondertekend. Hierin staan onderwijsafspraken tussen Nimeto Utrecht en de lijstenmakersbranche voor de komende vijf jaar, die de toekomst van het beroep garanderen.

Bekijk het filmpje voor de sfeerimpressie van het event.