Finalisten verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider bekend

Winnaars
De zestien finalisten van de verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider zijn bekend. De acht beste van elke categorie strijden nu verder om de landelijke titel. Tijdens de Dag van het mbo op 18 november 2019 worden de winnaars bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Een goede praktijkopleiding valt of staat met de kwaliteit van het leerbedrijf en de praktijkopleider. Met de jaarlijkse verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland benadrukken en waarderen het ministerie van OCW en SBB de belangrijke rol die de 256.000 erkende leerbedrijven en ruim 363.000 praktijkopleiders spelen in het opleiden van mbo-studenten.

1.600 voordrachten

Uit een recordaantal van 1.600 voordrachten heeft een jury bestaande uit vertegenwoordigers van studenten, docenten, scholen en het ministerie van OCW zestien finalisten gekozen. Voorafgaand werd in iedere provincie voor elke sector een beste leerbedrijf en praktijkopleider benoemd. Van deze provinciale winnaars is nu in elke sector een beste leerbedrijf en praktijkopleider gekozen.

Finalisten

De finalisten zijn:

Sector

Leerbedrijf Praktijkopleider
ICT en creatieve industrie ITSD, Purmerend Bobbie Walkier van 0930 creative agency, Amsterdam
Handel Praxis Zoetermeer, Zoetermeer Anne Kruizinga van Datas Kantoor Kompleet, Groningen
Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem Bakker Bedrijfswagens, Scherpenzeel Walter van Ooijen van Scheepvaart & Handelsonderneming Van Ooijen / mbs Zefiros, Amersfoort (wildcard)
Specialistisch vakmanschap Goudsmederij Mathon, Den Hout Luc Uijen van Eyecentre, Maasbracht
Techniek en gebouwde omgeving JC-Electronics, Leek Paul Christenhusz van Van Lente Systeemintegratie, Deventer (wildcard)
Voedsel, groen en gastvrijheid Stal Beks, Etten-Leur Alexander van der Doorn van Kennemer Duincamping Bakkum, Castricum
Zakelijke dienstverlening en veiligheid Kredietbank Nederland, Leeuwarden Grytsje Hellinga van RUG Bureau Onderwijs Onderzoek Strategie, Groningen
Zorg, welzijn en sport SGL, WBC en AC Aan de Pas, Bunde Irma van der Pas van Bink kinderopvang, Hilversum

Bekendmaking landelijke winnaars

Tijdens het ambassadeursgala, dat onderdeel is van de Dag van het mbo, worden de landelijke winnaars bekendgemaakt. Bovendien wordt uit 42 mbo-studenten de landelijke ambassadeur mbo gekozen. De Dag van het mbo wordt op 18 november aanstaande georganiseerd in theater Orpheus in Apeldoorn en is een initiatief van het ministerie van OCW, de MBO Raad en SBB.