Een soepele stageperiode creëren

Je leert basisvaardigheden om in gesprek te gaan met je stagiair, zodat jullie elkaar beter begrijpen:

Op locatie en online

Je kunt een fysieke workshop (op locatie) of een online workshop volgen.

De fysieke workshop bestaat uit drie bijeenkomsten van elk vier uur. Elke bijeenkomst worden twee modules behandeld. Minimaal acht en maximaal twaalf deelnemers per groep.

De online workshop bestaat uit zes online bijeenkomsten van elk twee uur. Elke bijeenkomst wordt één module behandeld. Minimaal vier en maximaal zes deelnemers per groep.

Het volgen van module 1 'Succesvol starten' is een voorwaarde om de andere modules te volgen. Een ervaren trainer van SBB leidt de workshop. Omdat de workshop gesubsidieerd wordt aangeboden, is deelname kosteloos voor door SBB erkende leerbedrijven. Deelnemers ontvangen uiterlijk zes weken na afloop van de workshop een ‘Bewijs van deelname’ voor de gevolgde modules.

Heb je een leerbedrijf waar meerdere praktijkopleiders werken? Vraag je adviseur praktijkleren dan naar de mogelijkheden van een incompany workshop.

Ervaringen delen

Omdat we in de workshop met praktijksituaties aan de slag gaan, is deelnemen het effectiefst als je zelf een mbo-stagiair begeleidt of gaat begeleiden. Je leert in onze training wat wel en niet werkt in de samenwerking met een mbo-student. Dat wat je leert, kun je direct in de praktijk toepassen.