Verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider

Verkiezing 2016

Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs.

Verkiezing 2017

Tot en met 30 april 2017 kon iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor de prestigieuze prijzen. Uit ruim 600 voordrachten werden voor iedere sector één erkend leerbedrijf en één praktijkopleider genomineerd voor een plaats in de landelijke finale tijdens het Ambassadeursgala.

Ambassadeursgala

Op 23 november organiseerden SBB en de MBO Raad het jaarlijkse Ambassadeursgala. Dit gala was het slotstuk van de 'Dag van het mbo' en vond aansluitend op MBO City plaats in theater Orpheus in Apeldoorn. Hier werden de studentenprijs voor landelijk ambassadeur en de prijzen voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider uitgereikt.

Een jaar lang in de schijnwerpers

Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider staan een jaar lang in de schijnwerpers. Namens SBB vertegenwoordigen zij alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland. De winnaars wordt regelmatig gevraagd om hun visie op het opleiden in de beroepspraktijk te geven.