Vandaag is de inschrijving voor de verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider van start gegaan. SBB organiseert jaarlijks deze verkiezing, waarbij iedereen een of meer van de 250.000 leerbedrijven en het veelvoud aan praktijkopleiders kan voordragen. Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala worden de publiekswinnaars bekendgemaakt.

Dagelijks zetten vele duizenden erkende leerbedrijven en praktijkopleiders zich met veel enthousiasme in om de vakmensen van de toekomst in hun bedrijf op te leiden. De praktijkervaring die mbo-studenten, om- en bijscholers en leerlingen van het vmbo en vso/pro daar opdoen is van belang voor hun verdere loopbaan.

De student doet binnen het leerbedrijf diens eerste werkervaring op onder begeleiding van de praktijkopleider. Studenten hebben actuele kennis en een frisse blik. Bovendien werken ze direct mee; zeer waardevol in deze tijd. SBB vindt het belangrijk om de inzet van erkende leerbedrijven en praktijkopleiders onder de aandacht te brengen en tijdens de verkiezing te belonen.

Per sector één landelijke favoriet

Uit alle voordrachten kiest een deskundige jury voor elk van de negen sectoren de tien beste leerbedrijven en praktijkopleiders. Vervolgens bepalen de sectorkamerleden van SBB hun landelijke favoriet. Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala op maandag 15 mei 2023 (datum onder voorbehoud) is het aan het publiek om uit de negen sectoraal winnende leerbedrijven en praktijkopleiders de publiekswinnaars te kiezen. De inschrijving sluit op 16 november 2022.

Over het Dit is mbo Ambassadeursgala

Het Dit is mbo Ambassadeursgala is een jaarlijks evenement waarin het mbo in de volle breedte wordt gevierd. Het evenement is een initiatief van de MBO Raad met een bijdrage van SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO. De awardshow is live te volgen op youtube.com/ditismbo.

Lees meer over de verkiezing