Samen met drie jongeren een levende afbeelding afmaken. Zo opende Koning Willem-Alexander gisteren Floriade Expo 2022. Omdat circa 115 studenten er tot begin oktober stage lopen, zorgden adviseurs van SBB voor de erkenning als leerbedrijf.

Een van de wettelijke taken van SBB is het erkennen van leerbedrijven. Zo moet een erkend leerbedrijf de student een goede en veilige werkplek bieden die aansluit op diens opleiding. Verder dient er een praktijkopleider te zijn die de eisen van de opleiding kent en de student op de werkvloer coacht. Tot slot maakt het bedrijf tijd, ruimte en middelen vrij om de praktijkopleider diens taak te laten uitvoeren.

Uiteenlopende afdelingen op kantoor en in hospitality

Afgelopen jaar hadden de adviseurs van SBB regelmatig overleg over de leeromgeving voor de circa 115 studenten die bij Floriade een onvergetelijke stage beleven. Zo leren de studenten in de praktijk op de uiteenlopende afdelingen van kantoor en hospitality. Bovendien zijn er stagiairs bij individuele leerbedrijven die bij Floriade zijn betrokken, zoals hoveniersbedrijven en bouwbedrijven.

Samenwerking met scholen

In overleg met Floriade Academy hielpen de adviseurs van SBB onder meer de juiste opleidingen te vinden en samenwerking te organiseren met scholen in de regio, bijvoorbeeld voor de voorlichting aan studenten en het aansluiten op de leerdoelen. Ook organiseerden ze workshops voor de vele praktijkopleiders van Floriade. Al met al kunnen de studenten bij Floriade rekenen op een goede leeromgeving.