Na bijna acht jaar als directeur Uitvoering bij SBB verlaat Gerrit Veneboer per 8 mei de organisatie. Hij wordt lid van de Raad van Bestuur van Lentiz. 

Gerrit Veneboer heeft sinds 2015 samen met Andre Timmermans de fundamenten gelegd voor het huidige SBB. SBB kwam voort uit een samenvoeging van 17 kenniscentra en de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Die fusie noemde de minister van OCW een paar jaar terug ''een prestatie van formaat''. Samen met de huidige directievoorzitter Hannie Vlug heeft hij verder gebouwd op dat stevige fundament. 

Beste praktijkopleiding

Gerrit Veneboer: “Voor studenten, jong en oud, de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en voor het bedrijfsleven voldoende en deskundige vakmensen, nu en in de toekomst. Dat is bij uitstek de expertise van SBB. Ik ben er trots op dat ik bij SBB heb mogen bijdragen aan het opbouwen van zo’n mooie en bevlogen organisatie.“

Als SBB hebben we de afgelopen jaren onze belangrijke maatschappelijke rol meer dan bewezen en zijn we steeds verder gegroeid. Daar heeft Gerrit een belangrijke rol in gespeeld. Met veel plezier hebben bestuur SBB en directievoorzitter Hannie Vlug samen met Gerrit Veneboer gewerkt aan het verder versterken en verstevigen van SBB. Wij bedanken hem voor zijn tomeloze inzet voor onze organisatie en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.