Nieuws

Nieuws

Werkgroep Technologie aan de slag met uitdagingen in technisch beroepsonderwijs

procestechniek
Versneld werken aan de uitdagingen in het technisch beroepsonderwijs. Dat is de doelstelling van de nieuwe werkgroep Technologie. Op verzoek van de minister van OCW gaat de werkgroep een actieagenda opleveren voor de bundeling van de inzet van overheid, onderwijs en bedrijfsleven.
Lees verder

Samenwerkingsovereenkomst voor de opleiding Pianotechniek

Piano
De opleiding Pianotechniek is nog steviger verankerd. Brancheorganisaties de Nederlandse Piano- en Muziekinstrumentenbond en Vereniging voor Pianotechnici Nederland tekenden met het Hout- en Meubileringscollege een samenwerkingsovereenkomst.
Lees verder

Subsidieregeling praktijkleren verlengd, invulling regeling nog onzeker

Glaszetters
Het kabinet heeft vrijdag 13 juli bevestigd dat de subsidieregeling praktijkleren in 2019 blijft bestaan. Ondanks deze bevestiging is er nog steeds geen duidelijkheid over de invulling van de regeling.
Lees verder

SBB feliciteert provinciale winnaars verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider

Verkiezing 2016
Vandaag maakte SBB de provinciale winnaars bekend van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2018. De provinciale winnaars strijden nu verder om de landelijke titel.
Lees verder

Tim en Toon metselen en tegelen zich een weg naar Boedapest

Tim en Toon trainen voor EuroSkills
Wekenlang oefenen – zo bereiden metselaar Tim Klessens en tegelzetter Toon Hesius zich voor op EuroSkills 2018. De Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen vinden dit jaar plaats van 24 tot en met 28 september in Boedapest.
Lees verder

Pagina's