Nieuws

Gezonde techniekopleidingen in het noorden

De noordelijke provincies
In Groningen, Friesland en Drenthe werken de scholen al jarenlang samen in het noordelijk overleg. Ze informeren elkaar onder meer over het starten en stoppen van opleidingen en bespreken knelpunten, zoals de destijds teruglopende belangstelling voor techniek. Een voorbeeld van de goede samenwerking rond doelmatigheid.
Lees verder

Erkenningen voor stages eenvoudig online regelen

MijnSBB
Vanaf nu kunnen erkende leerbedrijven in MijnSBB ook hun erkenningen organiseren. MijnSBB is online te gebruiken via desktop, tablet en smartphone en wordt continu uitgebreid en verbeterd.
Lees verder

Krinkels reikt Boris Praktijkverklaringen uit

Vier jongeren van Aksept namen op 2 mei trots hun Boris Praktijkverklaring in ontvangst. Ze zijn op de werkvloer opgeleid en na het behalen van hun Boris Praktijkverklaring krijgen zij een baan aangeboden bij Krinkels.
Lees verder

Jumbo zet in op nog betere mbo-praktijkopleidingen

Overeenkomst Jumbo
Jumbo Supermarkten en SBB bundelen hun krachten om mbo-studenten nog beter op te leiden. Vandaag hebben beide organisaties hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Daarin staan afspraken die de kwaliteit van stages en leerbanen verder verhogen. Zo worden de praktijkopleiders vanaf nu periodiek bijgeschoold en kan SBB de erkenning van de leerbedrijven efficiënter inrichten.
Lees verder

SBB Barometer laat zien waar kansen in het mbo liggen

De stageplekken zijn er, de (leer)banen zijn er, alleen de studenten nog niet. Er zijn genoeg beroepen in het mbo waar studenten met open armen ontvangen worden. Scholen leiden graag meer applicatie- en mediaontwikkelaars, schilders of verpleegkundigen op.
Lees verder

Pagina's