Nieuws

Nieuws

WestergasTerras en ROC van Amsterdam zetten zich in voor jongeren in de stad

Het ROC van Amsterdam, het WestergasTerras en SBB hebben de handen ineen geslagen. Samen maken ze het mogelijk dat een eerste groep entreestudenten uit de hospitalitysector ondanks de coronacrisis toch weer aan de slag kan om de broodnodige praktijkervaring op te doen.
Lees verder

Ook mbo-stagiairs uitgezonderd van avondklok

Alle mbo-studenten voor wie het noodzakelijk is dat ze ’s avonds leren in de praktijk hebben recht op een werkgeversverklaring. Deze uitzondering op de avondklok geldt voor studenten met een leerbaan (bbl), maar óók voor studenten die stage lopen (bol).
Lees verder

Regio Rijnmond start campagne voor stages in het mbo

Het onderwijs, werkgevers en de overheid in de regio Rijnmond slaan de handen ineen voor de ruim 4.000 mbo-studenten die dringend op zoek zijn naar een stage. 18 januari startte onder meer via www.stage010.nl een campagne, waarin bedrijven wordt opgeroepen om stageplekken aan te bieden.
Lees verder

Damen Shiprepair en ROC TOP bieden entreestudenten toekomst in scheepsbouw

Een techniekcarrousel. Daarmee begeleiden ROC TOP en Damen Shiprepair op het NDSM-terrein in Amsterdam entreestudenten naar een kansrijke toekomst in de scheepsbouw. Een voorbeeld van goede samenwerking tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven voor beginnende vakmensen die de arbeidsmarkt zo hard nodig heeft.
Lees verder

Ingrid van Engelshoven ontvangt eerste exemplaar handreiking arbeidsmarktroute entreestudenten

Hoe verbeteren mbo-scholen, bedrijfsleven, gemeentes en zorgorganisaties gezamenlijk de ondersteuning van entreestudenten op weg naar werk? Die vraag beantwoordt SBB in de handreiking ‘Samen werk maken van de arbeidsmarktroute entree’. Demissionair minister Ingrid van Engelshoven van OCW ontving vandaag in een online bijeenkomst het eerste exemplaar.
Lees verder

Pagina's