Nieuws

Een kijkje in de toekomst met SBB op de onderwijsbeurs

Student en praktijkopleider in de horeca
29 en 30 september staat SBB met de stand ‘Kies je toekomst’ op Onderwijsbeurs Zuid in Eindhoven. Samen met adviseurs praktijkleren kunnen jongeren een kijkje nemen in de toekomst. Waar liggen je interesses? In welke sectoren vind je de komende jaren veel werk? Wat kies je? Verder kunnen jongeren op de beurs kennismaken met zowel opleidingen als leerbedrijven uit verschillende branches.
Lees verder

De persoonlijke touch van de kapper

AMI Kappers
Kappers hebben de toekomst, ook in deze tijd van robotisering – daarvan zijn ze bij AMI Kappers overtuigd. Een robot kan nooit de persoonlijke touch geven die een vakman of vakvrouw de klant wél biedt. Door een samenwerkingsovereenkomst met SBB worden studenten nu nog professioneler door het familiebedrijf opgeleid. Een voorbeeld van de inzet van een adviseur praktijkleren.
Lees verder

Gratis online training voor praktijkopleiders

E-learning
Praktijkopleiders van erkende leerbedrijven kunnen zich gratis online bijscholen via SBB. De eerste module van de e-learning 'Objectief oordelen en feedback geven' is vanaf nu beschikbaar via MijnSBB.
Lees verder

Uitstel invoering slaag-zakregeling keuzedelen

Studenten van ROC de Leijgraaf
Minister Bussemaker (OCW) stuurde deze week een brief naar de Tweede Kamer waarin zij het advies van SBB over de slaag-zakregeling overneemt. Daarmee zou de regeling met twee jaar uitgesteld worden. Dat betekent dat in 2020-2021 keuzedelen volwaardig gaan meetellen voor het behalen van een mbo-diploma.
Lees verder

Opleidingen tot technicus service en onderhoud naar vier jaar

Student en praktijkopleider
De sectorkamer Techniek en gebouwde omgeving adviseerde in april 2017, op dringend verzoek van het betrokken onderwijs en bedrijfsleven, om voor twee kwalificaties op niveau 4 een vierjarige opleidingstijd toe te kennen. De minister van OCW nam dit advies over.
Lees verder

Pagina's