Nieuws

Nieuws

Kirsten en Thomas blijven zo dicht mogelijk bij hun droom

Kirsten en Thomas
Maximale bagage meegeven aan leerlingen met een afstand tot de arbeidsmarkt – daarin worden ze bij vso De Toekomst in Ede steeds beter, vooral dankzij de samenwerking met Borisleerbedrijven. “We begeleiden onze leerlingen van een droombaan naar een kansbaan, terwijl we zo dicht mogelijk bij hun droom blijven”, legt directeur Jos Schleedoorn uit.
Lees verder

Eerste reactie SBB op advies Commissie macrodoelmatigheid mbo

logo sbb
Vandaag is een advies aan de minister van OCW openbaar gemaakt. Het betreft het advies van de Commissie macrodoelmatigheid mbo over de creatieve mbo-opleidingen. Onderwijs en bedrijfsleven die samenwerken in SBB nemen de uitkomsten, die op het eerste gezicht snoeihard zijn, serieus.
Lees verder

Werkgevers tevreden over afgestudeerde mbo’ers

Schilders
Werkgevers zijn tevreden over de aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit het rapport dat SBB vandaag aan de minister van OCW aanbood. 80% van de werkgevers beoordeelt de beroepsvaardigheden van recent afgestudeerde mbo’ers goed tot zeer goed.
Lees verder

Mbo-studenten vaker tevreden over voorbereiding stage

Student en praktijkopleider
Studenten in het mbo zijn vaker tevreden over de voorbereiding op de stage door de school. Dat blijkt uit de tweede BPV Monitor 2017 die SBB vandaag publiceert. Ten opzichte van 2016, het jaar van de eerste monitor, is de tevredenheid van studenten over de voorbereiding met 8% toegenomen.
Lees verder

Onderwijs en bedrijfsleven aan de slag met nieuwe en duurzame kwalificaties voor ICT

Student en praktijkopleider in de sector ICT
In 2018 worden alle mbo-kwalificaties voor ICT aangepast. Onderwijs en bedrijfsleven gingen daarover in gesprek in het marktsegment en de sectorkamer. De komende tijd geven ze samen invulling aan de contouren. Naar verwachting stelt de minister de nieuwe kwalificaties eind 2018 vast.
Lees verder

Pagina's