Nieuws

Nieuws

Enorm succes voor Grafisch Lyceum Utrecht en SBB

Sinds de start van de coronacrisis werken onderwijs, bedrijfsleven en SBB continu aan het verminderen van de tekorten in regio’s en sectoren. Een mooi voorbeeld is de e-mailactie, die het Grafisch Lyceum Utrecht en SBB begin februari hebben uitgezet naar leerbedrijven in geselecteerde regio’s om de behoefte aan stageplekken te inventariseren.
Lees verder

Mbo-studenten zorgen voor toezicht en veiligheid in Kampen

Een groot aantal mbo-studenten belangrijke praktijkervaring laten opdoen, juist in een tijd dat stages voor de opleiding tot handhaver toezicht en veiligheid (HTV) erg lastig te vinden zijn. De gemeente Kampen kreeg het voor elkaar. Samen met Landstede MBO uit Zwolle is een mooi project opgestart rond het parkeren van fietsen in de stad.
Lees verder

Bloemist Pasmans biedt Haitham opstap naar leerbaan

Haitham Saleh, een 24-jarige vluchteling uit Libië, is begonnen met leren in de praktijk bij ‘Bloementeam’ Pasmans in Eindhoven. Haitham had een moeilijke jeugd en ontvluchtte als zestienjarige jongen zijn thuisland. Via Crisisopvang Jongeren van Neos heeft hij hulp gekregen.
Lees verder

Groen licht voor mbo-certificaat Datacenter IT Techniek

Datacenters groeien snel en het is een nieuwe bedrijfstak die specifieke kennis vereist. Door het grote tekort aan personeel in die sector zijn roc Noorderpoort en de Dutch Data Center Association (DDA) de samenwerking aangegaan voor het ontwikkelen van het keuzedeel Datacenter IT Techniek. Allereerst voor studenten en vervolgens een mbo-certificaat voor volwassenen.
Lees verder

Stagetekorten in mbo door aanhoudende coronamaatregelen

Uit de nieuwste cijfers van SBB blijkt dat momenteel 20.493 van de in totaal ruim 507.000 mbo-studenten op zoek zijn naar een geschikte stage of leerbaan. Vooral in de zorg en de horeca, sectoren die om verschillende redenen onder druk staan door de coronacrisis, namen de tekorten de laatste maanden verder toe.
Lees verder

Pagina's