Nieuws

Beste praktijkopleider met de mond vol tanden

Beste praktijkopleider 2016
“Het gebeurt niet vaak, maar ik stond wel even met de mond vol tanden”, lacht juwelenontwerper en meestergoudsmid René van Tol. Op het Uitblinkersgala 2016 in Ede werd hij uitgeroepen tot beste praktijkopleider van Nederland. Een nadere kennismaking bij Van Tol & Breet in ’s-Hertogenbosch.
Lees verder

Beste leerbedrijf ziet mbo-studenten groeien

Stagiair beste leerbedrijf 2016
“Ik zet ook koffie voor mijn stagiairs.” Nils van Ipenburg blijft ondanks zijn titel ‘beste leerbedrijf 2016’ heel nuchter. Vijf jaar geleden zette hij zijn eigen meubel- en interieurbedrijf Metnils Interieur Maatwerk op. In zijn werkplaats te Utrecht leidt hij drie stagiairs op tot meubelmaker. “Het leukste aan mijn vak is het maken van mooie dingen. Als ik ooit stop wil ik dat het beroep blijft bestaan.”
Lees verder

Forse stijging van het aantal mbo-vacatures

Student en praktijkopleider schoonheidsspecialist
Het aantal mbo-vacatures is sterk aan het toenemen. In de periode maart tot en met augustus van dit jaar ontstonden 207.600 vacatures op mbo-niveau, 9% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De gastvrijheid en de retail hebben de meeste baanopeningen voor mbo’ers. Doordat het beter gaat op de arbeidsmarkt, neemt het aantal jongeren dat een nieuwe WW-uitkering aanvraagt bij UWV af. Met name vanuit de bouw-, onderwijs- en uitzendsector doen minder jongeren een beroep op een uitkering. Dit staat in het rapport Basiscijfers Jeugd dat SBB en UWV vandaag uitbrengen.
Lees verder

Een krankzinnig aantal studerende militairen

Het Stagebureau van Defensie
Meer dan 5.000 bol- en bbl-studenten en een ‘krankzinnig aantal’ studerende militairen – als ergens aan de toekomst wordt gedacht, dan is het wel bij Defensie. Op de Prinses Margrietkazerne in Wezep leiden kapitein Peter Schipper en Anja van Aartsen dat samen met de medewerkers van het Stagebureau van Defensie en SBB in goede banen. Een voorbeeld van de inzet van een adviseur praktijkleren.
Lees verder

Trotse winnaars tonen hun talent op Uitblinkersgala

Landelijke Uitblinker mbo 2016
Lisanne Fons van ID College heeft de titel Landelijke Uitblinker mbo 2016 gewonnen. Metnils Interieur Maatwerk uit Utrecht is het beste leerbedrijf van Nederland. En juwelenontwerper en meestergoudsmid René van Tol van Van Tol & Breet uit ’s-Hertogenbosch is de beste praktijkopleider. Minister Jet Bussemaker van OCW, Ton Heerts van de MBO Raad en SBB en Michaël van Straalen van MKB-Nederland en SBB maakten dit op 24 november bekend tijdens het Uitblinkersgala 2016.
Lees verder

Pagina's