Nieuws

Diplomawaardering inburgeraars volledig digitaal

Afbeelding van de aarde
De procedure voor het aanvragen van een diplomawaardering voor inburgeraars is vanaf 15 februari 2017 volledig digitaal. Dat is te danken aan de webapplicatie die EP-Nuffic en SBB in gebruik namen. Het samenstellen van papieren dossiers behoort daarmee tot het verleden.
Lees verder

Mbo-studenten geven stages en leerbanen een 8

Student en praktijkopleider in de sector hout en meubel
Studenten geven hun stages en leerbanen gemiddeld een 8. Dat blijkt uit de BPV Monitor die SBB vandaag publiceert. Van de praktijkopleiders van erkende leerbedrijven krijgen stages en leerbanen gemiddeld een 7,5. Bpv-begeleiders van scholen geven gemiddeld een 7,4. Van alle bevraagde studenten en praktijkopleiders is 90% tevreden over het werk en het behalen van de leerdoelen.
Lees verder

SBB pleit voor vaste subsidie voor leerbedrijven

Student plafond- en wandmontage
Onderwijs en bedrijfsleven verenigd in SBB stuurden op 27 januari een brief aan minister Bussemaker van OCW, met een voorstel dat een positief effect heeft op de groei van het aantal mbo-studenten met een leerbaan. We vragen de minister een vaste vergoeding in te stellen voor leerbedrijven die een leerbaan aanbieden.
Lees verder

Beste praktijkopleider met de mond vol tanden

Beste praktijkopleider 2016
“Het gebeurt niet vaak, maar ik stond wel even met de mond vol tanden”, lacht juwelenontwerper en meestergoudsmid René van Tol. Op het Uitblinkersgala 2016 in Ede werd hij uitgeroepen tot beste praktijkopleider van Nederland. Een nadere kennismaking bij Van Tol & Breet in ’s-Hertogenbosch.
Lees verder

Beste leerbedrijf ziet mbo-studenten groeien

Stagiair beste leerbedrijf 2016
“Ik zet ook koffie voor mijn stagiairs.” Nils van Ipenburg blijft ondanks zijn titel ‘beste leerbedrijf 2016’ heel nuchter. Vijf jaar geleden zette hij zijn eigen meubel- en interieurbedrijf Metnils Interieur Maatwerk op. In zijn werkplaats te Utrecht leidt hij drie stagiairs op tot meubelmaker. “Het leukste aan mijn vak is het maken van mooie dingen. Als ik ooit stop wil ik dat het beroep blijft bestaan.”
Lees verder

Pagina's