Kans op stage, leerbaan en werk

Kans op stage en leerbaan

Kans op stage en kans op leerbaan tonen de verwachte kansen van bol-studenten op het vinden van een stage en van bbl-studenten op het vinden van een leerbaan. De graadmeters geven de verhouding weer tussen het aantal stagezoekende studenten en het aanbod van stages en leerbanen bij bedrijven. SBB geeft de kansen weer voor het jaar 2019. De kansen zijn vastgesteld per opleiding en per regio.

Kans op werk

Kans op werk toont de toekomstige kansen voor mbo-studenten. Het gaat om de kans dat een gediplomeerde schoolverlater werk vindt in het verlengde en op het niveau van zijn opleiding. Kans op werk geeft de verhouding weer tussen het verwachte aantal gediplomeerden dat op zoek gaat naar werk (dus bijvoorbeeld niet doorstudeert of blijft werken bij het stagebedrijf) en het aantal verwachte vacatures dat geschikt is voor een gediplomeerde schoolverlater.

De berekening gaat uit van een student die nu met de opleiding begint en die in de normale studieduur afrondt. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding met een opleidingsduur van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding met een opleidingsduur van drie jaar. De kansen zijn vastgesteld per opleiding en per regio.

Volgende update

SBB vernieuwt deze informatie ieder jaar in januari. De volgende update zal plaatsvinden in januari 2020.

Ik zoek regio
basiscijfers stages en leerbanen

Welke kansen biedt de arbeidsmarktregio op het vinden van een stage of leerbaan?

Lees de toelichting Kans op stage en leerbaan

basiscijfers kans

Kans op werk toont de toekomstige kansen voor afgestudeerde mbo-studenten.

Lees de toelichting Kans op werk

basiscijfers werkzoekenden

Bekijk de e-learnings over Kans op stage en kans op werk voor meer informatie.

Naar de e-learnings