Prachtige voorbeelden

Doet u ook mee?

Overal in het land lopen sectorale en regionale initiatieven om het opleiden op peil te houden en werkloosheid te voorkomen. Op deze pagina vindt u de komende periode steeds meer voorbeelden.

Nieuwste voorbeelden

Agro World Transport / Koeltransport Denemarken investeert in nieuw talent

De laatste jaren is er een personeelstekort in transport en logistiek. Ook Agro World Transport / Koeltransport Denemarken erkent het tekort en wil graag investeren in gemotiveerde nieuwe medewerkers. Niet verwonderlijk dat het bedrijf onlangs erkenning aanvroeg bij SBB.

Lees het nieuwsbericht

Bij Philadelphia bereikt Michelle al haar stagedoelen

Administratie, het in- en verkoopproces, secuur werken en nog veel meer. Daarmee houdt de twintigjarige Michelle zich bij zorginstelling Philadelphia bezig. Dankzij de inspanning van MBO Amersfoort en SBB vindt ze een leerzame stage en bereikt ze al haar stagedoelen.

Lees het nieuwsbericht

Kick-off stages voor zestien modestudenten in Amsterdam: samenwerking SBB en ROC van Amsterdam

Naaiatelier Mailey’s in Amsterdam en de modeopleidingen van het ROC van Amsterdam hebben zestien modestudenten een stageplaats kunnen geven. SBB heeft beide partijen in contact gebracht met elkaar om op die manier, hopelijk ook op de lange termijn, een stageplaats te bieden aan modestudenten. Gisterochtend vond de kick-off plaats in MBO College Zuid bij de RAI.

Lees het nieuwsbericht

Eerdere voorbeelden

Beter Horen biedt mbo-studenten interessante toekomst

Minimaal 65 gediplomeerde audiciens bij wie elke Nederlander straks terechtkan voor een hooroplossing op maat. Daarvoor zorgt Beter Horen de komende periode. Door mbo-studenten te begeleiden, die werken en leren op een van de 142 door SBB erkende vestigingen, helpt Beter Horen studenten met hart voor zorg en techniek op weg naar een interessante toekomst.

Lees het nieuwsbericht

Driewerf hoera voor entreestudenten in Groningen en Drenthe

Kan het voor een ‘gewone’ student van de entreeopleiding in deze tijd al lastig zijn om een stageplek te vinden – voor statushouders met Nederlands als tweede taal is het soms nog moeilijker. Drie bedrijven in Groningen en Drenthe delen hun positieve ervaringen met zeer gemotiveerde entreestudenten.

Lees het nieuwsbericht

‘Denken in mogelijkheden’: het motto van creatieve leerbedrijven VONK en DeStudio

Een creatief broeinest waar ondernemers en stagiairs elkaar ontmoeten. Dat zijn VONK en DeStudio: leerbedrijven ‘onder de paraplu van opleider SintLucas’. Stagiairs krijgen een grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en worden begeleid door creatieve ondernemers. Door zich samen met SBB adaptief op te stellen hebben zij stagetekorten aangepakt.

Lees het nieuwsbericht

Enorm succes voor Grafisch Lyceum Utrecht en SBB

Sinds de start van de coronacrisis werken onderwijs, bedrijfsleven en SBB continu aan het verminderen van de tekorten in regio’s en sectoren. Een mooi voorbeeld is de e-mailactie, die het Grafisch Lyceum Utrecht en SBB begin februari hebben uitgezet naar leerbedrijven in geselecteerde regio’s om de behoefte aan stageplekken te inventariseren.

Lees het nieuwsbericht

Mbo-studenten zorgen voor toezicht en veiligheid in Kampen

Een groot aantal mbo-studenten belangrijke praktijkervaring laten opdoen, juist in een tijd dat stages voor de opleiding tot handhaver toezicht en veiligheid (HTV) erg lastig te vinden zijn. De gemeente Kampen kreeg het voor elkaar. Samen met Landstede MBO uit Zwolle is een mooi project opgestart rond het parkeren van fietsen in de stad.

Lees het nieuwsbericht

Bloemist Pasmans biedt Haitham opstap naar leerbaan

Haitham Saleh, een 24-jarige vluchteling uit Libië, is begonnen met leren in de praktijk bij ‘Bloementeam’ Pasmans in Eindhoven. Haitham had een moeilijke jeugd en ontvluchtte als zestienjarige jongen zijn thuisland. Via Crisisopvang Jongeren van Neos heeft hij hulp gekregen.

Lees het nieuwsbericht

Stage bij MentorProgramma Friesland inspireert Nadia tot hbo

Jongeren ondersteunen bij hun opleidings- en loopbaanambities. Daarvoor koppelt het erkende leerbedrijf MentorProgramma Friesland mbo- en hbo-studenten aan een mentor. Mbo-student sociaal werk Nadia El Maimouni van ROC Friese Poort in Leeuwarden kijkt trots terug op haar stage en raakt zelfs geïnspireerd om door te studeren op het hbo.

Lees het nieuwsbericht

WestergasTerras en ROC van Amsterdam zetten zich in voor jongeren in de stad

Het ROC van Amsterdam, het WestergasTerras en SBB hebben de handen ineen geslagen. Samen maken ze het mogelijk dat een eerste groep entreestudenten uit de hospitalitysector ondanks de coronacrisis toch weer aan de slag kan om de broodnodige praktijkervaring op te doen.

Lees het nieuwsbericht

Regio Rijnmond start campagne voor stages in het mbo

Het onderwijs, werkgevers en de overheid in de regio Rijnmond slaan de handen ineen voor de ruim 4.000 mbo-studenten die dringend op zoek zijn naar een stage. 18 januari startte onder meer via www.stage010.nl een campagne, waarin bedrijven wordt opgeroepen om stageplekken aan te bieden.

Lees het nieuwsbericht

Audax wil in iedere Bruna- en AKO-winkel een mbo-student

In elke Bruna- en AKO-winkel van Audax een mbo-student met een leerbaan. Daarvoor maakt Audax zich de komende tijd sterk. Ook op de servicekantoren en in de logistiek heeft de organisatie leerplekken. Onlangs ondertekende het familiebedrijf in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst met SBB.

Lees het interview

Teststraten Hestia en Zwolse8 lossen stagetekort doktersassistenten op

Coronateststraten in Zwolle en Hengelo. Daarmee slaan Hestia en de regionale samenwerking van mbo- en hbo-scholen Zwolse8 twee vliegen in een klap: onderwijsmedewerkers kunnen snel worden getest en het stagetekort voor tweedejaars doktersassistenten is volledig opgelost.

Lees het interview

Marc Boosten huurt een groter kantoor

Als Marc Boosten na een onderwijscarrière van 25 jaar besluit zich te focussen op zijn eigen administratiekantoor, mist hij het contact met studenten en de kennisoverdracht. Hij vraagt niet alleen erkenning aan voor financieel-administratieve opleidingen, maar huurt zelfs een groter kantoor om zijn werk als praktijkopleider veilig te kunnen doen.

Lees het interview

Vermeulen & Vermeulen reclame werkt het liefst met vakidioten

Nadat ze in maart de voorpagina’s haalden met de productie van mondkapjes, is er alweer bijzonder nieuws van Vermeulen & Vermeulen reclame uit Nieuwkuijk. Vorige maand sleepte het erkende leerbedrijf voor vormgevers en signmakers een gouden FESPA Award in de wacht. Praktijkopleider Marcel werkt het liefst met vakidioten.

Lees het interview

Interieurspecialist De Jongens Doornbos helpt servicemedewerkers gebouwen aan een stage

Willen we ook in de toekomst verzekerd zijn van voldoende vakmensen, dan moeten we nú mbo-studenten begeleiden. Dat vindt interieurspecialist Michael Doornbos. Ondanks zijn drukke werk biedt hij Jasper, die een opleiding volgt tot servicemedewerker gebouwen, de kans om in elk geval een deel van de werkprocessen onder de knie te krijgen.

Lees het interview

Slimme samenwerking in mobiliteitsbranche brengt studenten en bedrijven bij elkaar

Leerlingambassadeurs die als makelaar studenten en bedrijven bij elkaar brengen. En een mailing aan meer dan tienduizend erkende leerbedrijven. Door slimme samenwerking helpt de mobiliteitsbranche zowel studenten die een stage of leerbaan zoeken, als bedrijven die er belang bij hebben om de vakmensen van de toekomst binnenboord te houden.

Lees het interview

Sven en Sven draaien dankzij mbo-praktijkverklaring volwaardig mee bij Transcargo

Een mbo-praktijkverklaring halen bij het erkende leerbedrijf Transcargo in Roermond. En dan ook nog een contract in de wacht slepen als logistiek medewerker. Dubbel succes voor Sven Derks en Sven Merx, die ondanks de coronacrisis konden doorgaan met praktijkleren.

Lees het interview

Annelot werkt graag samen met erkende leerbedrijven zoals DACHSER

Koning Willem-Alexander was 1 juli te gast bij SBB, op locatie van het erkende leerbedrijf DACHSER in Waddinxveen. Adviseur praktijkleren Annelot Moolenbeek werkt graag samen met dit soort bedrijven, die investeren in de toekomst van mbo-vakmensen.

Lees het interview

Slimme deal geeft gigaboost aan musea en roc in Twente

Mbo-studenten van ROC van Twente kunnen hun schooljaar afmaken, en Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek in Enschede kunnen veilig de deuren openen omdat ze voldoende mankracht hebben. Een geweldige win-winsituatie die schreeuwt om een vervolg.

Lees het interview

Bbl’ers van Hollander Techniek gaan sneller door de lesstof

De gemotiveerde bbl-studenten van Hollander Techniek gaan sowieso snel door de lesstof. Maar sinds de praktijkopleiders de klassen halveerden, en de begeleiding dus tweemaal zo persoonlijk werd, doen ze dat nóg sneller.

Lees het interview

Rick voltooit stage bij ContourdeTwern met The Lion King

Als Rick Sterrenburg voor zijn afstudeeropdracht bij ContourdeTwern een uitje wil organiseren naar de Efteling, gooit de coronacrisis roet in het eten. Ook de alternatieve sportdag gaat niet door. Maar optie 3 wordt zéker een succes: een openluchtvoorstelling van The Lion King.

Lees het interview

Nijmegen stoomt mbo-studenten klaar als handhaver 2.0

De opleiding tot handhaver naar een hoger niveau tillen én zorgen dat mbo-studenten hun studiejaar kunnen afmaken. Door goed overleg en een slimme app weten gemeente Nijmegen, twee lokale scholen en SBB dat met elkaar te realiseren.

Lees het interview

Stagiairs bij Kwekerij Moors geven kleur aan paprika

Zit je op het #mbo en heb je door corona studievertraging of loop je tegen belemmeringen aan, wij hebben functies in #logistiek, #ict, #groen en #kwaliteit. Met die oproep op de sociale media geeft Kwekerij Moors studenten kans op een uitdagende stage.

Lees het interview

Beste leerbedrijf JC-Electronics blijft altijd doorgaan

Blijven doorgaan, hoe moeilijk dat soms ook is. Dankzij die overtuiging zorgt JC-Electronics dat de opleiding en examens van mbo-studenten ook tijdens de coronacrisis gewoon doorlopen. “Het gaat om creatief denken”, meent opleidingscoördinator en docent Cor Mulder.

Lees het interview

Stagiairs van flowburo weten meer dan genoeg evenementen te organiseren

De evenementenbranche verkeert in zwaar weer. Voor veel studenten betekende de coronacrisis het einde van hun stage. Dat het ook anders kan, bewezen de mbo- en hbo-stagiairs van flowburo. Met de organisatie van online evenementen wisten ze hun studiejaar netjes af te ronden.

Lees het interview

Auping houdt thuiswerkende mbo-studenten bij het bedrijf betrokken

4 miljoen mondkapjes voor de zorg, daarmee haalt bedden- en matrassenproducent Koninklijke Auping de laatste weken volop het nieuws. Erkend voor meer dan dertig mbo-opleidingen, is het bedrijf ook voor scholen in de regio van belang. Zelfs nu de stagiairs noodgedwongen thuiszitten, houdt het bedrijf ze betrokken.

Lees het interview

Virtual Business Collective werkt allang niet meer in de kantoortuin

Toen de coronacrisis begon, moesten veel mbo-studenten hun stage vanuit huis voortzetten. Dat overkwam ook Wendy Phan, stagiaire bij Virtual Business Collective. Maar omdat het bedrijf toch al nooit in een kantoortuin geloofde, was het tot in de puntjes voorbereid en kan Wendy haar opleiding tot management assistant nu succesvol afronden.

Lees het interview

Sekurit Beveiliging helpt mbo-studenten aan vervangende stageplekken

Razendsnelle uitbreiding van de erkenning en vervangende stageplekken in de beveiligingsbranche – met behoud van kwaliteit. In Leeuwarden zorgen ROC Friese Poort en Sekurit Beveiliging samen met SBB, dat mbo-studenten dit schooljaar verder kunnen met hun opleiding.

Lees het interview

Zorgorganisatie Coloriet compenseert bijbaan mbo-studenten

Een bijbaan van stagiairs compenseren met extra uren in de zorg. Een slimme oplossing van erkend leerbedrijf Coloriet in deze tijd van coronacrisis. Zo doen mbo-studenten nog meer ervaring op in de praktijk én krijgen ouderen de aandacht die ze verdienen.

Lees het interview

Ict-student Luc is blij met extra verantwoordelijkheid bij e-Quest

Veel studenten moesten hun stage of leerbaan onderbreken. Voor anderen pakt de coronacrisis juist gunstig uit. Zo ervaart ict-student Luc Klumpers bij het erkende leerbedrijf e-Quest, dat hij meer verantwoordelijkheid mag nemen dan in normale omstandigheden het geval zou zijn.

Lees het interview

Bij DEEN kunnen studenten hun studie afmaken

“Als je studenten tegenkomt die door de coronacrisis hun stage of leerbaan niet kunnen afmaken, laat het dan eventjes horen. Dan zoek ik een plekje bij een winkel in de buurt.” Dat bijzondere aanbod deed opleidingscoördinator Lisa van der Pol van DEEN Supermarkten onlangs aan SBB.

Lees het interview