Prachtige voorbeelden

Overal in het land lopen sectorale en regionale initiatieven om het opleiden op peil te houden en werkloosheid te voorkomen. Op deze pagina vindt u de komende periode steeds meer voorbeelden.

Auping houdt thuiswerkende mbo-studenten bij het bedrijf betrokken

4 miljoen mondkapjes voor de zorg, daarmee haalt bedden- en matrassenproducent Koninklijke Auping de laatste weken volop het nieuws. Erkend voor meer dan dertig mbo-opleidingen, is het bedrijf ook voor scholen in de regio van belang. Zelfs nu de stagiairs noodgedwongen thuiszitten, houdt het bedrijf ze betrokken.

Lees het interview

Virtual Business Collective werkt allang niet meer in de kantoortuin

Toen de coronacrisis begon, moesten veel mbo-studenten hun stage vanuit huis voortzetten. Dat overkwam ook Wendy Phan, stagiaire bij Virtual Business Collective. Maar omdat het bedrijf toch al nooit in een kantoortuin geloofde, was het tot in de puntjes voorbereid en kan Wendy haar opleiding tot management assistant nu succesvol afronden.

Lees het interview

Sekurit Beveiliging helpt mbo-studenten aan vervangende stageplekken

Razendsnelle uitbreiding van de erkenning en vervangende stageplekken in de beveiligingsbranche – met behoud van kwaliteit. In Leeuwarden zorgen ROC Friese Poort en Sekurit Beveiliging samen met SBB, dat mbo-studenten dit schooljaar verder kunnen met hun opleiding.

Lees het interview

Zorgorganisatie Coloriet compenseert bijbaan mbo-studenten

Een bijbaan van stagiairs compenseren met extra uren in de zorg. Een slimme oplossing van erkend leerbedrijf Coloriet in deze tijd van coronacrisis. Zo doen mbo-studenten nog meer ervaring op in de praktijk én krijgen ouderen de aandacht die ze verdienen.

Lees het interview

Ict-student Luc is blij met extra verantwoordelijkheid bij e-Quest

Veel studenten moesten hun stage of leerbaan onderbreken. Voor anderen pakt de coronacrisis juist gunstig uit. Zo ervaart ict-student Luc Klumpers bij het erkende leerbedrijf e-Quest, dat hij meer verantwoordelijkheid mag nemen dan in normale omstandigheden het geval zou zijn.

Lees het interview

Bij DEEN kunnen studenten hun studie afmaken

“Als je studenten tegenkomt die door de coronacrisis hun stage of leerbaan niet kunnen afmaken, laat het dan eventjes horen. Dan zoek ik een plekje bij een winkel in de buurt.” Dat bijzondere aanbod deed opleidingscoördinator Lisa van der Pol van DEEN Supermarkten onlangs aan SBB.

Lees het interview