Zorggroep Meander start traject tot excellent leerbedrijf met SBB

Meander
19 maart ondertekende Zorggroep Meander een samenwerkingsovereenkomst met SBB over het werken aan de erkenning van excellent leerbedrijf. Praktijkleren is al jaren een focuspunt voor de Zorggroep uit Oost-Groningen.

Bart Meems, manager Mens & Arbeid: “We begeleiden al jarenlang zo’n 300 stagiairs per jaar. We hebben een heel nauwe en prettige samenwerking met de roc’s in de regio. Voor ons is dat vanzelfsprekend. Jonge talenten in je team zorgen voor een inspirerende dynamiek. Binnen de teams hebben we dan ook een leerklimaat en zetten we in op een leven lang ontwikkelen.”

Samen groeien

Zorggroep Meander had altijd een sterke focus op praktijkleren. Zo is de organisatie uniek in Nederland doordat ze als eerste werkte met Gildeniveau 3. Je handen uit de mouwen steken en leren door te doen is een ingebakken onderdeel van de werkcultuur.

“Studenten stellen hun talent beschikbaar en samen groei je dan tot de medewerker die je wilt zijn,” zegt Linda Boelens, adviseur Leren & Ontwikkelen. “Door te investeren in de begeleiding van studenten zorgen we ervoor dat we toekomstige medewerkers goed opleiden voor de zorg. Dat is niet alleen belangrijk omdat we in een krimpregio actief zijn, maar vooral om in de toekomst goede zorg te kunnen blijven bieden.”

Kwaliteitskaart

De samenwerking tussen Zorggroep Meander en SBB is gestoeld op acht door SBB opgestelde kwaliteitsmeetinstrumenten. In een traject van drie jaar wordt gekeken naar wat goed gaat en wat nog beter kan en wordt de kwaliteit opgeschroefd naar excellent. Het traject start met een pilot op de afdelingen Eems en ’t Wad aan de Veenkade in Veendam. In 2022 vindt een nieuwe kwaliteitsmeting plaats.