SBB blij met steun voor actieplan

Leren
Het kabinet investeert de komende tijd circa 500 miljoen euro extra in het onderwijs. Dat maakt deel uit van een steunpakket om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. 30 miljoen daarvan is voor het offensief om leerbanen en stages te behouden voor het praktijkonderwijs, vso, vmbo-leerwerktrajecten en mbo in 2020 en 2021.

Directievoorzitter van SBB, Hannie Vlug: "Ik ben blij met de eenmalige extra middelen. Het is prachtig dat het kabinet scherp oog heeft voor het belang van praktijkleren voor al die mbo-studenten, jong en oud. Wij zullen dit inzetten om te zorgen voor voldoende stages en leerbanen bij onze erkende leerbedrijven. Dan kunnen studenten zo snel mogelijk weer met hun toekomst aan de slag."

Actieplan

Het zichtbaar maken van stages en leerbanen op de websites Stagemarkt.nl en Leerbanenmarkt.nl is een van de belangrijkste maatregelen in het actieplan SBB Helpt. Bedrijven kunnen dat zelf doen door in te loggen op MijnSBB, maar adviseurs van SBB zullen er ook bij helpen. Vlug: "Op die manier zorgen we met elkaar voor voldoende stages en leerbanen voor de 500.000 mbo-studenten, aankomende studenten, zijinstromers en herintreders."

Positionpaper

Het kabinet maakt ook extra geld vrij voor verhoging van de subsidie Praktijkleren voor leerbedrijven, en dan vooral in de sectoren die zwaar zijn getroffen. De partijen binnen SBB hebben hier hard aan getrokken. Bovendien erkent het kabinet dat er extra inspanningen nodig zijn voor leerbanen voor werkenden die willen omscholen en voor werkzoekenden, precies zoals SBB dat beoogt met de positionpaper De kracht van praktijkleren in het mbo.

Lees meer op rijksoverheid.nl