SBB bedankt praktijkopleiders

Kartonnen pluim die werd uitgereikt bij SBB on tour 2019
Vandaag start de actieweek 'SBB on tour'. Medewerkers van SBB bezoeken door het hele land erkende leerbedrijven om praktijkopleiders een symbolische pluim te overhandigen, als dank voor hun bijzondere bijdrage aan het opleiden van mbo-studenten in de beroepspraktijk.

Van 20 tot en met 24 mei bezoeken adviseurs praktijkleren van SBB samen met hun collega's van de binnendienst voor het vierde achtereenvolgende jaar zo veel mogelijk erkende leerbedrijven. Nadat de actieweek SBB on tour afgelopen jaar in het teken stond van het bedanken van erkende leerbedrijven, bedanken we ditmaal de praktijkopleiders. Daarbij vragen we bedrijven om de uitreiking van de pluimen te delen op de sociale media met de hashtag #toekomstinhuis.

Gemeente Rotterdam

Door het hele land organiseren de adviseurs van SBB activiteiten. Zo nam regioteam Rijnmond het initiatief om aanstaande woensdag een bezoek te brengen aan het stadhuis in Rotterdam. “Op dit moment hebben maar liefst 800 mbo-studenten een stage of leerbaan bij de gemeente”, zegt Marijke Heine van SBB. “Om het leren in de praktijk in goede banen te leiden, volgden achttien praktijkopleiders onze speciale workshops. Wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme Said Kasmi zal aan de praktijkopleiders een certificaat van deelname uitreiken. Daarbovenop krijgen ze van ons een welverdiende pluim.”

Drie roc’s in Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg zocht SBB-adviseur Claudia Houben samenwerking met de roc’s Arcus College, Leeuwenborgh en Gilde Opleidingen. “Ik heb de mentoren gevraagd welke praktijkopleiders in hun ogen een pluim verdienen. Ze reageerden allemaal zo positief, dat ik bijna pluimen tekortkom. Het doet me plezier om de praktijkopleiders deze week in het zonnetje te gaan zetten. Zij doen het werk in de praktijk en een compliment werkt motiverend. Dinsdagmiddag loopt een van de mentoren met me mee en vrijdag bezoek ik de bedrijven samen met mijn collega Ginette Verhoeff. Ik heb er zin in.”

Verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider

SBB is trots op de praktijkopleiders. Om het belang van leren in de praktijk te onderstrepen organiseren we naast de actieweek ook de jaarlijkse verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider. Voor de editie van 2019 ontvingen we meer dan 1.000 voordrachten voor een leerbedrijf en circa 550 voor een praktijkopleider. Die voordrachten worden nu beoordeeld. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op de Dag van het mbo, op maandag 18 november in Theater Orpheus te Apeldoorn.