SBB bedankt Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink voor inzet mbo

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Vandaag had duovoorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink haar laatste vergadering voor SBB. Wij bedanken haar voor de inspanningen ten bate van mbo-studenten. Drie jaar lang wist Dezentjé Hamming de samenwerking tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven in goede banen te leiden en verder te versterken. Haar opvolger wordt binnenkort bekendgemaakt.

Op 23 maart 2018 startte Dezentjé Hamming als duovoorzitter van SBB, als opvolger van Michaёl van Straalen. Samen met voorzitter van de MBO Raad Ton Heerts en vanaf 1 juli 2020 met Adnan Tekin, wist ze het duovoorzitterschap van SBB goed vorm te geven. Mede dankzij die samenwerking was er steeds een duidelijke balans tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Door snelle technologische veranderingen zullen bedrijven en scholen de komende jaren nog intensiever en flexibeler moeten samenwerken om een antwoord te geven op arbeidsmarktvragen.

Meebewegen met technologische ontwikkelingen

“Ineke hield ons scherp om mee te bewegen met de technologische ontwikkelingen”, zegt Adnan Tekin. “Zo komen we tot steeds betere manieren om de kwalificatiestructuur flexibel in te zetten, van verbredende en verdiepende keuzedelen voor beginnende mbo-studenten tot mbo-certificaten voor werkenden en werkzoekenden met belangstelling voor de banen van de toekomst. Ook ingewikkelde vraagstukken zoals de werkwijze Doelmatigheid ging Ineke niet uit de weg.”

Echt van het mbo gaan houden

“Het is mooi hoe Ineke de afgelopen jaren een warm hart heeft gekregen voor de samenwerking”, vult directievoorzitter van SBB Hannie Vlug aan. “Met veel plezier en waardering kijk ik terug op het aanbieden van de positionpaper ‘De kracht van praktijkleren in het mbo’ aan de ministers van OCW en SZW. Of denk aan Inekes welgemeende video-oproep aan de brancheorganisaties in ‘haar’ sector om stages en leerbanen beschikbaar te stellen. Ineke is echt van het mbo gaan houden.”

Pensioengerechtigde leeftijd

Naast haar voorzitterschap van SBB was Dezentjé Hamming sinds 2011 voorzitter van ondernemersorganisatie FME en bestuurslid van VNO-NCW. Dezentjé Hamming stopt als duovoorzitter van SBB omdat ze na een werkzaam leven van vijftig jaar de pensioengerechtigde leeftijd behaalde. De werkgeversorganisaties zullen binnenkort een opvolger ter benoeming voordragen.