Praxis Noordwijk trots op medewerker met Praktijkverklaring

Mark behaalt Praktijkverklaring
25 juni was het feest bij Praxis Noordwijk. Mark Bootsman, die sinds januari 2016 bij de doe-het-zelfmarkt werkt, behaalde zijn Praktijkverklaring. Mark is oud-leerling van Het Duin, een school voor voortgezet speciaal onderwijs in Noordwijk.

Jongeren die bij Het Duin hun opleiding volgen hebben door hun beperking een afstand tot de arbeidsmarkt. Op initiatief van coördinator arbeidstoeleiding Ruurd Eisenga koos Het Duin als een van de eerste scholen voor de Borisaanpak. Met de Borisaanpak draagt SBB eraan bij, dat deze jongeren toch kansen en mogelijkheden krijgen om zich op de arbeidsmarkt in te zetten.

Topprestatie

Na een stageperiode van anderhalf jaar bij Praxis Noordwijk, kreeg Mark een dienstverband aangeboden. Dat was al een topprestatie van zowel Mark als zijn begeleiders op de werkvloer, waaronder zijn vaste begeleider Jaap. Na een jaar hard werken aan de nodige vaardigheden, behaalde Mark bovendien een Praktijkverklaring als assistent verkoop/retail.

Onmisbare medewerker

Met zijn Praktijkverklaring kan Mark nu zichtbaar maken welke werkprocessen hij beheerst. En tegelijk is Praxis een gekwalificeerde medewerker rijker. Mark staat bekend als loyale collega die zijn werkzaamheden met veel plezier uitvoert. Hij is inmiddels onmisbaar bij Praxis Noordwijk en volledig opgenomen in het team.

Ook Borisleerbedrijf worden?

Wilt u ook Borisleerbedrijf worden? Neem contact op met uw adviseur praktijkleren van SBB en maak kennis met deze bijzondere en dankbare groep van potentiële werknemers.

(Foto: Leon Gielen)