Door de coronacrisis verkeren mensen in onzekerheid omdat ze hun baan dreigen te verliezen of omdat ze die recent hebben verloren. Om deze doelgroep zoveel mogelijk naar een nieuwe baan te begeleiden bundelen de partners hun krachten in een nieuwe regionale mobiliteitsaanpak, elk vanuit hun eigen inzet, expertise en verantwoordelijkheid.
Met het ondertekenen van de intentieverklaring nemen de partners zich voor om een landelijk dekkend mobiliteitsnetwerk voor integrale crisisdienstverlening op te zetten en vorm te geven. Ook scholing maakt daarvan deel uit. De aanpak is een initiatief van de minister en de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Hannie Vlug, directievoorzitter van SBB, ondertekende de intentieverklaring vandaag namens SBB: “Ik ben blij en trots dat wij als onderwijs en bedrijfsleven onze goede mbo-infrastructuur en de producten en diensten die we hebben ontwikkeld voor praktijkleren nu ook breder kunnen inzetten.”
Met de bestaande infrastructuur maakt SBB niet alleen het verschil voor 500.000 jongeren op weg naar een mbo-diploma, maar ook voor werkenden of werkzoekenden. Met om- en bijscholing en praktijkleren bij een erkend leerbedrijf kunnen deze vakmensen een mbo-diploma, een mbo-certificaat of een praktijkverklaring halen en weer aan de slag gaan in een sector waar ze hard nodig zijn.
SBB draagt als volgt concreet bij aan de regionale mobiliteitsaanpak: