Online event rondom dynamisch vakmanschap

Op 15 december 2020 organiseert het Meld- en expertisepunt specialistisch vakmanschap het online event ‘Dynamisch Vakmanschap’. Van 10.00 tot 11.30 uur kunt u het programma via een livestream volgen. Binnenkort ontvangt u de uitnodiging en kunt u zich aanmelden.

Het online event wordt uitgezonden vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Onder leiding van moderator Wendy van Wilgenburg, oprichter en directeur van het Ambacht in Beeld (Film) Festival, gaan de gastsprekers in drie thema-blokken met elkaar in gesprek. De deelnemers krijgen de mogelijkheid om via een chatfunctie vragen te stellen.

Dynamisch Vakmanschap

Het event staat in het teken van het dynamische vakmanschap. Om deze dynamiek te realiseren is er een stevig fundament nodig, zodat specialistisch vakmanschap zich kan blijven ontwikkelen. Wie kan de komende twee jaren daar een bijdrage aan leveren? Wat moet er op de agenda?

Aan de hand van drie onderwerpen geven we invulling aan het centrale thema en proberen we verder te werken aan het stevige fundament:

  1. Opleiden voor kleinschalig specialistische vakmanschap.
  2. Leven lang ontwikkelen binnen specialistisch vakmanschap.
  3. De dynamiek van het ambacht (her-/opwaardering van het ambacht.

Programma

We zijn verheugd dat Jacco Vonhoff, voorzitter van MKB-Nederland en boegbeeld van het Meld- en Expertisepunt SV online aanwezig kan zijn. Hannie Vlug, directievoorzitter van SBB en Adnan Tekin, voorzitter van de MBO Raad, nemen deel aan het digitale panel. Eppo Bruins, Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie en indiener van de aangenomen motie om een deel van de subsidie van M&E te continueren, zal via een interview een bijdrage leveren aan het event. Daarnaast sluiten vakmensen, docenten en studenten digitaal aan om met elkaar in gesprek te gaan over de genoemde onderwerpen.

Ook het programma is dynamisch met afwisselend filmpjes, panelgesprekken, muziek en interviews en er is voor u als deelnemer volop gelegenheid om uw stem te laten horen.

Kortom, het is dit jaar anders dan andere jaren, maar het belooft een mooi en inspirerend event te worden!