Zorginstelling Zideris en SBB ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Student en praktijkopleider gehandicaptenzorg
18 april ondertekenden zorginstelling Zideris en SBB op het hoofdkantoor van Zideris in Rhenen een samenwerkingsovereenkomst. De partners bieden mbo-studenten de kans om te groeien en door te groeien.

De komende tijd draait het bij Zideris om verbinding. Zo gaat de zorginstelling het programmaplan voor de arbeidsmarkt en de strategische personeelsplanning op elkaar aansluiten. Verder wordt hard gewerkt aan een leermanagementsysteem met e-learning. Tot slot bestaat het idee om met een opleidingsplan toe te werken naar een strategische leercultuur. De samenwerkingsovereenkomst met SBB helpt als vliegwiel om de nodige stappen te maken.

Investeren in het opleiden van medewerkers

“Zideris gaat bewust meer investeren in het opleiden van medewerkers in de zorg”, zegt praktijkopleider Henk Simon. “We willen graag extra medewerkers met de Gentle Teaching-visie. Opleiden biedt de toekomst voor de best mogelijke zorg en zorg bieden betekent ook nieuwe medewerkers de mogelijkheid bieden om te groeien. Een mooi voorbeeld dat we reeds in huis hebben, is de ontwikkeling van een stagiair naar medewerker en werkbegeleider voor de toekomst. Als je talent hebt voor zorg, dan bieden wij je de kans om te groeien.”

Over Zideris

Zideris is een kleinschalige zorgorganisatie met een eigen gezicht, visie en karakter. Op 50 à 60 locaties biedt Zideris professionele begeleiding en mensgerichte ondersteuning aan jongeren en volwassen met een verstandelijke beperking.