Voorspel je toekomst op de onderwijsbeurzen

Ook dit studiejaar staat de mbo-portal voor studie- en beroepskeuze KiesMBO.nl op verschillende onderwijsbeurzen. Op de stand ‘Voorspel je toekomst’ kunnen scholieren op futuristische wijze hun hand laten lezen, waarna ze met een adviseur praktijkleren van SBB in gesprek gaan over hun toekomst.

Op de stand van KiesMBO.nl leren de aankomende mbo-studenten meer over de sectoren en maken ze kennis met erkende leerbedrijven. De adviseurs vertellen bovendien over de informatie op de mbo-portal, kansrijke opleidingen en het vinden van een stage of leerbaan.

Internationale stages en leerbanen

KiesMBO.nl staat dit jaar voor het eerst ook op de BuitenlandBeurs. Daar helpen de adviseurs mbo-studenten met het vinden van een internationale stage of leerbaan. Verder geven ze informatie over het waarderen van buitenlandse diploma’s.

Door heel Nederland

De stand ‘Voorspel je toekomst’ staat op verschillende locaties in Nederland:

Voortdurend geactualiseerd

KiesMBO.nl is in opdracht van het ministerie van OCW ontwikkeld door SBB in samenwerking met de MBO Raad, de VO-raad, het georganiseerd bedrijfsleven en jongerenorganisaties. KiesMBO.nl wordt voortdurend geactualiseerd met cijfers en informatie van de scholen en SBB over beroepen, opleidingen en de arbeidsmarkt.