Vermaat maakt zich sterk voor mbo-studenten in de hospitalitybranche

ondertekenen contract
Horecaspecialist Vermaat gaat 180 mbo-studenten per jaar door een stage of leerbaan laten kennismaken met de hospitalitybranche. Dat staat in de samenwerkingsovereenkomst die Vermaat en SBB vandaag in IJsselstein ondertekenden.

Kirsten Nijmeijer, directeur HR bij Vermaat: “Met de ondertekening van deze samenwerkingsovereenkomst maakt jong talent al in een vroeg stadium kennis met de hospitalitybranche. Daardoor kunnen we samen met de scholen voldoende beginnende vakmensen klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Door deze structurele samenwerking wordt de kwaliteit van de beroepspraktijkvorming verhoogd. En kunnen we voortaan optimaal gebruik maken van de expertise van SBB, bijvoorbeeld door workshops voor onze praktijkopleiders.”

Inzichten
“Door trends, ontwikkelingen en nieuwe inzichten uit te wisselen met Vermaat, helpen we de kwaliteit van de stages en leerbanen voor mbo-studenten te bevorderen”, zegt Jan Willem Mans, sectorunitmanager Voedsel, groen en gastvrijheid bij SBB. “Hoe meer we bijvoorbeeld ook weten over de gewenste kennis en vaardigheden van beginnende vakmensen, hoe beter we de behoefte aan mbo-studenten op de arbeidsmarkt in kaart kunnen brengen op zowel sectoraal, regionaal als landelijk niveau.”

Werkgever
Vermaat ontwikkelt horecaconcepten op maat voor bedrijven, ziekenhuizen, musea, universiteiten en hogescholen, airports en evenementen. Met 300 locaties door het hele land, waarvan er al 146 zijn erkend, is het bedrijf een belangrijke werkgever in horecaland. Naast stages en leerbanen voor mbo-studenten van niveau 1 tot en met 4, biedt Vermaat stages voor ‘Borisleerlingen’ met een afstand tot de arbeidsmarkt.