VDL Groep en SBB tillen het leren in de praktijk naar een nog hoger niveau

De ondertekenaars poseren voor een bedrijfsauto
9 mei tekenden VDL Groep in Eindhoven en SBB een samenwerkingsovereenkomst. De partners intensiveren de samenwerking om de kwaliteit van het leren in de praktijk van stagiairs en bbl-studenten naar een nog hoger niveau te tillen.

“Het bieden van een kwalitatief goede opleiding en begeleiding staat bij VDL Groep hoog in het vaandel", zegt coördinator-praktijkopleider Rob Bloks van VDL Groep. "De jeugd van vandaag is immers de toekomst van morgen. Gezien het tekort aan vakmensen vinden wij het van cruciaal belang dat jongeren op een hoog niveau worden opgeleid, zodat hun opleiding aansluit bij de praktijk.”

Trends, ontwikkelingen en inzichten delen

Maartje Rijnsburger, senior adviseur praktijkleren bij SBB: “SBB ondersteunt de VDL-bedrijven en hun praktijkopleiders om mbo-studenten professioneel te begeleiden. De centrale afspraken vertalen we naar de VDL-bedrijven en we bieden advies op maat. We volgen en helpen de opleidende bedrijven intensief bij het verder uitbouwen van een sterke leeromgeving. Daarmee versterkt VDL het imago als leerbedrijf. De voortdurend veranderende arbeidsmarkt vraagt om toekomstbestendig onderwijs, bijvoorbeeld door de effecten van technologische ontwikkelingen. Door trends, ontwikkelingen en inzichten met elkaar te delen, bevorderen we de aansluiting van het onderwijs op de beroepspraktijk.”

Over VDL Groep

Wereldwijd telt VDL Groep 104 werkmaatschappijen. Van de 63 locaties in Nederland zijn 52 VDL-bedrijven erkend als leerbedrijf. In totaal begeleidt VDL jaarlijks ongeveer 450 mbo-studenten van niveau 1 tot en met 4 in uiteenlopende studierichtingen, zoals techniek (onder andere lassen, mechatronica, verspanen en assemblage), procestechnologie, economie, automotive en logistiek. De meer dan 100 VDL-praktijkopleiders worden ondersteund door een kleine groep adviseurs van SBB, zodat een optimale begeleiding van de stagiairs en bbl-studenten gewaarborgd blijft.