Studiekeuze-app mbo wint challenge School en Toekomst

Student De Kock ontving zijn prijs uit handen van minister Bussemaker
Ties de Kock, student Information and Software Engineering aan de Universiteit van Twente, won op 27 maart 2015 in Den Haag de challenge ‘School en Toekomst’. Hij ontwikkelde met arbeidsmarktgegevens van SBB de winnende studiekeuze-app ‘Vooruitzicht’. De Kock ontving zijn prijs uit handen van minister Bussemaker (OCW).

De app ‘Vooruitzicht’ helpt mbo-studenten bij een bewuste studiekeuze. De app gaat op een vernieuwende manier om met het studiekeuzeproces van mbo’ers. De app stelt de baankansen centraal en zoekt daar relevante opleidingen bij.

Dataset SBB

De Cock: 'Ik wil de beroepskeuze beïnvloeden. Er wordt nu teveel gekozen zonder te realiseren wat het perspectief is. Ik laat met mijn app eerst zien wat het perspectief is en daarna ga je je beroepskeuze maken. SBB heeft een kwalitatief goede dataset die ik in mijn app toepas'. Met het gewonnen geldbedrag van € 4.000 kan De Kock de app verder ontwikkelen en op de markt brengen.

Open Onderwijsdata

De Challenge School en Toekomst is een initiatief van de organisatie Open Onderwijs Data, die moet helpen alle beschikbare (open) data over het onderwijs beter te ontsluiten voor de onderwijssector.