Stagemarkt.nl nu nog actueler

Stagemarkt
Jaarlijks zoeken ruim 1 miljoen mbo-studenten een stage of leerbaan via Stagemarkt.nl. De informatie op deze website is nu nog actueler. Vindt een student op de website geen passende stage of leerbaan? Dan helpt SBB hem of haar verder.

Stagemarkt.nl is de website van SBB waar alle stages en leerbanen van erkende leerbedrijven voor mbo-studenten te vinden zijn. Tot 50.000 mbo-studenten zoeken er wekelijks naar een geschikte leerplaats. Daarnaast biedt de website handvatten om hun motivatiebrief, sollicitatiebrief en curriculum vitae voor te bereiden en staan er tips die studenten helpen om het meest uit hun stage of leerbaan te halen.

Goede match tussen student en leerbedrijf

Het aantal openstaande stages en leerbanen op Stagemarkt.nl is groot. Het gaat momenteel om bijna 400.000 potentiële leerplaatsen. Toch kan het voorkomen dat voor bepaalde opleidingen in een regio geen plek beschikbaar lijkt te zijn voor een mbo-student. Wanneer de school de student niet verder kan helpen, kan hij of zij contact opnemen met SBB.

Gerrit Veneboer, directeur Uitvoering SBB: “In dat geval kunnen studenten met ons chatten, mailen of bellen. Blijkt het vinden van een leerplaats inderdaad een uitdaging? Dan schakelen we de hulp in van de adviseurs praktijkleren. Zij hebben regelmatig contact met leerbedrijven in de regio en zijn vaak in staat om alsnog een goede match tussen een student en een leerbedrijf te maken.”

Nieuwste stages en leerbanen nog sneller vindbaar

Leerbedrijven kunnen via het portaal MijnSBB eenvoudig een leerplaats toevoegen. De beschikbare stages en leerbanen waren voorheen na 24 uur zichtbaar voor studenten. Dankzij een update wordt de leerplaats nu binnen tien minuten gedeeld op Stagemarkt.nl. Zo zien studenten direct de nieuwste stages en leerbanen in de omgeving.

Een andere nieuwe functionaliteit op Stagemarkt.nl is de pagina Regionale cijfers. Met deze tool zien bezoekers hoeveel leerbedrijven in de regio openstaande leerplaatsen hebben.

Bezoek Stagemarkt.nl

Op zoek naar een stage of leerbaan? Bezoek Stagemarkt.nl.