Smallsteps Kinderopvang en SBB tekenen nieuwe overeenkomst

Smallsteps
Smallsteps Kinderopvang bekrachtigde vandaag de samenwerking met SBB door de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. Met het inzetten van studenten levert Smallsteps een bijdrage aan de ontwikkeling en kwaliteit van pedagogisch medewerkers.

Nathalie van Koperen, specialist beroepspraktijkvorming: “Een stage bij een van de 250 Smallsteps-locaties is altijd goed geregeld. De mbo-studenten lopen mee met onze ervaren pedagogisch medewerkers. Zo ontdekken zij het mooie werk in de kinderopvang. Bovendien zijn de actuele kennis en het enthousiasme van de studenten heel inspirerend. En vinden we het belangrijk om bij te dragen aan de pedagogische professionals van de toekomst.’’

Structurele aandacht voor potentieel

De inzet van studenten maakt het bij Smallsteps mogelijk om meer theoretische deskundigheid in huis te halen en meer activiteiten te organiseren. Volgens de kinderopvangorganisatie zijn studenten een aanvulling op de beroepskrachten en dus geen vervanging. Een organisatie die structureel aandacht heeft voor potentieel ontwikkelt een cultuur van leren, van investeren in kwaliteit, van kijken naar elkaar, van bevragen, van benutten van talenten en van voorbeeldgedrag. Goed opgeleid personeel betekent in de toekomst professionele beroepskrachten.