SBB zoekt beste leerbedrijf en praktijkopleider van Nederland

SBB zoekt beste leerbedrijf
Voor de circa 500.000 mbo-studenten die tijdens hun stage of leerbaan leren in de praktijk, maken een goed leerbedrijf en een goede praktijkopleider het verschil. Om dat te benadrukken organiseert SBB jaarlijks de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider. Bent u of kent u de beste kandidaat voor de verkiezing van 2020?

Tot en met 30 april 2020 kan iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen. Alle voordrachten worden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk te komen tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider.

Alle sectoren doen mee

Met de jaarlijkse verkiezing benadrukken en waarderen het ministerie van OCW en SBB de belangrijke rol die de bijna 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders spelen in het opleiden van mbo-studenten. Alle sectoren doen mee: van Techniek en gebouwde omgeving tot Handel, en van Voedsel, groen en gastvrijheid tot Entree.

Finale op maandag 16 november

Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider worden tijdens een bijzonder gala gehuldigd en staan een jaar lang in de schijnwerpers. Namens SBB vertegenwoordigen zij alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland. Het gala vindt plaats op maandag 16 november in theater Orpheus te Apeldoorn.

Leerbedrijf of praktijkopleider voordragen?

De verkiezing beste leerbedrijf werd in 1996 voor het eerst georganiseerd. De prijs beste praktijkopleider wordt sinds 2009 uitgereikt. Wilt u een leerbedrijf of een praktijkopleider voordragen? Ga naar www.s-bb.nl/verkiezing.