SBB en Arriva Nederland ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Vanaf vandaag mag Arriva Nederland zich landelijk erkend leerbedrijf noemen. Op het kantoor van Arriva in Leiden ondertekenden SBB en de vervoerder een samenwerkingsovereenkomst. De erkenning geldt voor het vak van buschauffeur en machinist. Voorheen was deze erkenning alleen regionaal.

“Als Arriva Nederland vinden we het belangrijk om nieuw talent de kans te geven om zich te ontwikkelen”, zegt Ghislaine Aarts, directeur HRM Arriva Nederland. “De afgelopen jaren hebben wij al veel mensen binnen onze organisatie opgeleid. Wij zijn dan ook heel trots op deze landelijk erkenning en hopen nog veel mensen op te mogen leiden.”

Werken aan een prachtige toekomst

De afgelopen 2,5 jaar zag Arriva een toename in het aantal studenten, vooral via zijinstroom. Zo zijn er sinds 2018 al 209 bol-studenten en 308 bbl-studenten begeleid. Theo Heintjes, sectorunitmanager Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem bij SBB: “Dat zijn prachtige cijfers. We zijn ontzettend blij met bedrijven zoals Arriva Nederland, waar opleiden onderdeel is van het personeelsbeleid. Zij leiden mbo-studenten in de praktijk op voor een prachtige toekomst, waarin ze passagiers vervoeren naar het werk of bijvoorbeeld naar een zonnige vakantiebestemming.”

Over Arriva

Arriva organiseert in veertien Europese landen personenvervoer. In Nederland werken circa 5.500 medewerkers in de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland. Naast trein- en busvervoer exploiteert Arriva samen met Koninklijke Doeksen de Waterbus in Zuid-Holland en is zij onder de naam Arriva Touring actief in de Nederlandse touringcarbranche.