Leven lang ontwikkelen voor een schoon en gastvrij Rotterdam

Gemeentereiniging
Reinigen is een vak. Dus als je met vakmensen wilt werken, dan moet je die opleiden. Daarom pakt gemeente Rotterdam de ontwikkeling van zowel haar nieuwe als vaste medewerkers serieus aan. Twee jaar geleden opende Stadsbeheer haar eigen bedrijfsschool Reiniging.

Honderden medewerkers van gemeente Rotterdam zetten zich dagelijks in voor schone en veilige straten. “We doen ons werk tegenwoordig steeds slimmer en effectiever”, legt praktijkopleider John Pinto uit. “Zo gebruiken we veegmachines, spoelmachines en bladblazers. Verder zijn we dit jaar begonnen met datagestuurd reinigen. Dat wil zeggen dat we alleen op plekken schoonmaken waar het op dat moment nodig is. In de opleiding geven we bovendien veel aandacht aan weerbaarheid, gastheerschap, houding en gedrag.”

Bbl

De professionele en innovatieve aanpak vraagt de nodige kennis van de medewerkers. “Op initiatief van hoofd Reiniging Tom de Schepper openden we op 3 oktober 2016 een bedrijfsschool”, vertelt Pierre Heijkoop, adviseur opleidingen bij gemeente Rotterdam. “De bedrijfsschool Reiniging van Stadsbeheer staat voor vakmanschap. We werken samen met SPA Groep, die weer samenwerkt met Aventus en ROC Rivor. Nieuwe medewerkers gaan één dag naar school en werken vier dagen in de praktijk. Naast die bbl-aanpak slaagden al tachtig collega’s voor mbo-niveau 1 of 2. Op het moment zijn er weer bijna vijftig met de opleiding bezig. Een aantal van hen begon dit schooljaar zelfs met niveau 3.”

Gastheerschap van de stad

“In januari 2016 heb ik de eerste erkenningen afgegeven aan de gemeente Rotterdam voor de opleidingen”, kijkt Arjan van der Kooij, adviseur praktijkleren bij SBB terug. “De gemeente wilde graag een professionaliseringsslag maken met haar medewerkers. In de gesprekken draaide het vooral om het thema gastheerschap van de stad. Zoals een ober er voldoening in schept om zijn terras netjes en verzorgd te houden, zo kan de medewerker van de gemeentereiniging zich verantwoordelijk voelen voor een schone en gastvrije stad.”

Leuk

Chantal Thijssen werkt onder andere met bladblazers en bosmaaiers. Bovendien bestuurt ze een pick-up waarmee ze haar collega’s vervoert. “In 2015 was ik bij een voorlichtingsmiddag over opleidingen. Omdat ik me graag breder wilde ontwikkelen en omdat het me leuk leek heb ik me meteen aangemeld. Ik ben ingestroomd op mbo-niveau 2 en in september startte ik met niveau 3. Mijn huiswerk doe ik ’s avonds of in het weekend. Ik vind het leuk om deze opleiding te volgen omdat ik er veel van opsteek, bijvoorbeeld op het gebied van afvalverwerking en recycling.”

Diploma-uitreiking

De diploma-uitreiking vindt altijd plaats op een mooie locatie zoals de Euromast of het Spartastadion. “Dan maken we er een feestje van, met frikandellen en alles erop en eraan”, lacht Pierre. “Maar met een diploma ben je er tegenwoordig nog niet. Ook in ons vak gaan de ontwikkelingen zo snel, dat je je een leven lang moet blijven ontwikkelen. Op dit moment verzorgt IPC Groene Ruimte op de bedrijfsschool bijvoorbeeld trainingen met betrekking tot vakmanschap, van vegen tot onkruid verwijderen met de onkruidmachine en van veilig werken langs de weg tot het gebruik van de bosmaaier.”

Prachtig resultaat

Stadsbeheer pakte het opleidingstraject klein aan en gaf het kans om te groeien. Arjan: “Toen de eerste medewerkers eenmaal waren gemotiveerd, ontstond een positieve stemming en wilden er steeds meer aan het traject deelnemen. Inmiddels is de eerste groep klaar met mbo-niveau 2. Ze hebben een diploma, een positieve ervaring met school en willen nu meer. Mensen die drie jaar geleden nog dachten dat ze nooit een diploma zouden halen zijn nu op weg naar een diploma op niveau 3. Van zo’n prachtig resultaat krijg je als adviseur tranen in je ogen.”