Gedreven winnaars verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2015

Gedreven winnaars verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2015
RIBW Brabant uit Tilburg is het beste leerbedrijf van Nederland 2015 en Maris Marissen van Woonexpress Waalwijk is de beste praktijkopleider. Directeur van SBB André Timmermans maakte dat bekend op 18 maart tijdens Skills Heroes in Amsterdam RAI.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen leerbedrijven gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening. Skills Heroes, waar mbo-studenten strijden om de kampioenstitel in hun eigen vakgebied, vormde een passend podium voor de prijsuitreiking.

Beste leerbedrijf 2015

Het beste leerbedrijf van Nederland 2015 is RIBW Brabant uit Tilburg. In tijden van krimp investeert het winnende bedrijf stevig in het opleiden van vaste werknemers en studenten. Zo steekt RIBW Brabant veel energie in het stage- en opleidingsbeleid. In de complexe omgeving waarin de studenten werken is begeleiding essentieel en daaraan besteedt het bedrijf veel aandacht. Het uitgangspunt is de eigen kracht en verantwoordelijkheid van individueel talent. Dit loopt als een rode draad door de organisatie.

Beste leerbedrijf

De andere genomineerde bedrijven waren Woonexpress Waalwijk uit Waalwijk en Restaurant Vroeg uit Bunnik.

Beste praktijkopleider 2015

De beste praktijkopleider van Nederland 2015 is Maris Marissen van Woonexpress Waalwijk. Marissen is praktijkopleider in hart en nieren. Hij haalt het optimale uit studenten, ook als die bij andere bedrijven minder goed uit de verf kwamen. Marissen leidt op voor Woonexpress Waalwijk en voor de hele branche. Zijn inspanningen leiden duidelijk tot kwaliteitsverhoging van het werk en verbetering van de sfeer. Ook studenten met een verstandelijke beperking kunnen bij hem aan de slag.

Beste praktijkopleider

De andere genomineerde praktijkopleiders waren Yvonne de Laat van RIBW Brabant uit Tilburg en Frank van der Graaf van Franky’s Kwaliteitsschoenmakerij uit Dommelen.