Dit zijn de winnaars van het ambassadeursgala mbo 2019

Criteria en procedure beste leerbedrijf en praktijkopleider
Het daverende ambassadeursgala van 18 november heeft het mbo vijf winnaars opgeleverd. De MBO Raad, WorldSkills Netherlands en SBB zetten met hun prijzen niet alleen studenten in de spotlight, maar ook de rol van het bedrijfsleven bij het opleiden van de vakmensen van de toekomst.

Het achttiende ambassadeursgala in het Apeldoornse theater Orpheus vormde de feestelijke afsluiting van de dag van het mbo. Met presentator Jan Versteegh en onder toeziend oog van honderden collega’s, vrienden en familieleden werden de awards uitgereikt.

Landelijke ambassadeur mbo 2019: Hendrik de Kok van ROC Tilburg

Hendrik de Kok is winnaar van de challenge en YouTube-serie ‘Mbo’ers pakken aan’, waarin 42 mbo-studenten werden uitgedaagd om hun vaardigheden in leiderschap, communicatie, oplossend denkvermogen, samenwerken en creativiteit te tonen.

Beste leerbedrijf: JC-Electronics

JC-Electronics uit Leek is erkend leerbedrijf in de sector Techniek en gebouwde omgeving. JC-Electronics mag zich een jaar lang het beste leerbedrijf van Nederland noemen.

Beste praktijkopleider: Alexander van der Doorn van Kennemer Duincamping Bakkum

Alexander van der Doorn is praktijkopleider bij Kennemer Duincamping Bakkum, een erkend leerbedrijf in de sector Voedsel, groen en gastvrijheid. Alexander mag zich een jaar lang de beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Berg Award: Jasper Olthuis van het Deltion College

De Berg Award van WorldSkills Netherlands is voor de student die zich buitengewoon heeft ingespannen in aanloop naar en tijdens WorldSkills Kazan, de wereldkampioenschappen voor beroepen. Dit jaar is Jasper Olthuis van het Deltion College de winnaar.

Onderwijsteam van het jaar: team Apothekersassistent van ROC Nijmegen

De prijs voor het onderwijsteam van het jaar gaat naar het team dat in 2019 een bijzondere prestatie heeft verricht, een innovatieve oplossing heeft bedacht of een bijzonder initiatief heeft ontwikkeld. De prijs gaat naar team Apothekersassistent van ROC Nijmegen.

Dit is mbo

Het ambassadeursgala mbo en de dag van het mbo zijn initiatieven van het samenwerkingscollectief Dit is mbo (powered by de MBO Raad, SBB en het ministerie van OCW). De organisatie van het gala en de dag zijn in handen van de MBO Academie.

Bekijk het filmpje van de dag van het mbo

Bekijk de foto's van het ambassadeursgala