Bij Fokker kijken mbo-stagiairs met een helikopterview

Stagiaire bij Fokker
Na een uitbreiding van de erkenning is de afdeling Human Resources van luchtvaarttoeleverancier Fokker een mbo-stagiair rijker. Fatima Rafya begon met niveau 2, doet nu niveau 4 en denkt zelfs al aan doorstroom naar het hbo. Anoek de Ruijter, HR Consultant bij Fokker Landing Gear B.V., is heel tevreden. “Stagiairs kijken met helikopterview naar onze landingsgestellen”, ervaart ze.

Fokker Landing Gear, onderdeel van GKN Aerospace, ontwerpt, ontwikkelt, produceert en onderhoudt landingsgestellen. Circa twintig studenten per jaar leren daar de fijne kneepjes van het vak. Anoek is met name trots op de toepassing van composietmateriaal. “Composiet toepassen op onderdelen van landingsgestellen is de toekomst voor ons bedrijf, mede omdat composiet veel lichter is en minder onderhoud nodig heeft dan metaal”, legt ze uit.

Geen Coca-Colafabriek

Elk product legt een heel specifieke productielijn af. Veel stages hebben dan ook iets technisch, variërend van het onderhoud aan landingsgestellen of machines tot sleutelen bij de assemblage. “Het is geen Coca-Colafabriek”, lacht Anoek. Maar ondanks de vele stagiairs en erkenningen moest Fokker Landing Gear toch om een uitbreiding van de erkenning vragen. “We hebben veel goede ervaringen met hbo-stagiairs op de HR-afdeling. Met de sollicitatie van Fatima gaan we deze ervaringen uitbreiden met een mbo-stagiair.”

Nog niet uitgeleerd

Eerder rondde Fatima al de niveau 2-opleiding Beveiliger af. Ze begon met werken, maar was benieuwd wie haar salaris regelde. Daarom besloot ze door te studeren met de mbo 4-opleiding Medewerker HRM. In februari kon ze op de HR-afdeling van Fokker Landing Gear aan de slag. “We voeren sollicitatiegesprekken, doen de salarismutatie en informeren medewerkers over opleidingen”, zegt Fatima. “In alles draai ik mee, steeds vaker ook zelfstandig. Ik krijg hier vrijheid en altijd een terugkoppeling. Of ik daarna ben uitgeleerd? Nog lang niet. Ik denk alvast na over een hbo-opleiding.”

Vlechten met composiet

Op dit moment is Fatima onder meer bezig met het organiseren van Girlsday. Met dit landelijke initiatief openen verschillende bedrijven hun deuren voor jonge meiden. “We willen laten zien dat techniek niet alleen voor jongens is”, vertelt Fatima. Verschillende klassen krijgen een rondleiding door de fabriek en elke afdeling bereidt een opdracht voor. Zo leren de meiden bij Engineering dat je kunt vlechten met composiet en vernikkelen ze muntjes op de chemische afdeling. “We vinden het belangrijk om te investeren in jongeren”, besluit Anoek. “Want zij zijn de toekomst voor ons bedrijf.”