SBB en BENU werken samen aan apothekersassistent van de toekomst

BENU Apotheken en SBB gaan samenwerken om het vak van apothekersassistent verder te ontwikkelen, zodat mbo-studenten weten hoe ze hun klanten in iedere levensfase kunnen helpen om gezond te zijn en blijven. Daarvoor ondertekenden de partners op 24 augustus op het hoofdkantoor van BENU Apotheken een samenwerkingsovereenkomst.

BENU wil de zorgpartner zijn waar mensen bewust voor kiezen. Daarom krijgt de apotheek in het toekomstige zorglandschap een bredere rol. De komende jaren wordt het begeleiden bij het veranderen van levensstijl een belangrijke nieuwe activiteit. Medicijnen of hulpmiddelenzorgadvies blijft, maar de BENU-apotheker wordt een onmisbare schakel als het gaat om preventie. Dit betekent ook dat de rol van apothekersassistenten verandert. BENU wil daarom een belangrijke rol innemen in de begeleiding en opleiding van apothekersassistenten op dit gebied.

Eigen onboardingprogramma en bpv-beleid

Ireen van Vuuren, manager Organisation & Development: “BENU Apotheken is een lerende organisatie. Wij blijven werken aan het verbeteren van de kwaliteit van de beroepspraktijkvorming. Om de studenten die bij BENU stage lopen nog beter te kunnen begeleiden, gaan wij de samenwerking met SBB aan. Zo kunnen wij studenten de beste praktijkopleiding bieden met uitzicht op een baan bij BENU Apotheken, waardoor wij samen werken aan de apothekersassistenten van de toekomst, die weten hoe zij hun klanten het best kunnen adviseren en voorlichten over hun gezondheid. Wij hebben ons eigen onboardingprogramma en bpv-beleid. Met behulp van diensten en producten van SBB's kennisbank en de workshops wordt ook verder gewerkt aan een leerlijn voor de praktijkopleiders van BENU.”

Instroom- en opleidingscapaciteit optimaliseren en verhogen

BENU heeft het afgelopen jaar ruim 200 studenten opgeleid. Om dit verder door te zetten gaan zij samen met SBB onder andere werken aan het optimaliseren en verhogen van de instroom- en opleidingscapaciteit. Ook krijgen zij inzicht in het aantal bpv-plaatsen door bijvoorbeeld het gebruik van MijnSBB en Stagemarkt.nl én werken zij samen bij het verbeteren van de aansluiting van het onderwijs op de beroepspraktijk door initiatieven van (hybride) leeromgevingen vorm te geven.