Marc Boosten huurt een groter kantoor

Als Marc Boosten na een onderwijscarrière van 25 jaar besluit zich te focussen op zijn eigen administratiekantoor, mist hij het contact met studenten en de kennisoverdracht. Hij vraagt niet alleen erkenning aan voor financieel-administratieve opleidingen, maar huurt zelfs een groter kantoor om zijn werk als praktijkopleider veilig te kunnen doen.

Meer weten over het actieplan van SBB? Of hebt ú ruimte voor een student? s-bb.nl/helpt

“De afgelopen 25 jaar gaf ik als docent bedrijfseconomie les op het VISTA college”, vertelt Marc. “Naast mijn werk had ik sinds 2009 al een administratiekantoor met een beperkt aantal klanten. Toen ik mijn klanten liet weten dat ik volledig voor mezelf zou beginnen, zorgden ze voor mond-tot-mondreclame en groeide mijn bedrijf zodanig dat ik het niet meer in m’n eentje redde.”

Door zijn onderwijshart kiest Marc voor een stagiair

Over de vraag of hij een medewerker zal aantrekken, of dat hij investeert in een student die in de nabije toekomst ook op de arbeidsmarkt terechtkomt hoeft Marc niet lang na te denken. “Door mijn onderwijshart besloot ik voor een stagiair te kiezen. Het kost wat extra tijd, maar ik geniet ervan dat ik weer aan kennisoverdracht kan doen en mijn stagiaire Rawandoz elke dag zie groeien.”

“De eerste maanden huurde ik voor Boosten Administraties een ruimte van 14 vierkante meter in een bedrijvenverzamelgebouw”, vervolgt Marc. “Maar ik realiseerde me dat het niet mogelijk was om goed afstand te houden met een stagiair op kantoor, terwijl we ook klanten ontvingen. Gelukkig kwam hier op de gang een ruimte van ruim 20 vierkante meter vrij. Dat gaf veel meer mogelijkheden.”

Rawandoz helpt een vergadertafel en stoelen uit te zoeken

Rawandoz volgt de opleiding Financieel administratief medewerker bij Gilde Opleidingen in Weert. Op 1 september begint haar stage en 2 september gaat ze samen met Marc op stap om een vergadertafel en – passend bij het logo – groene stoelen uit te zoeken. “De week daarna zijn we verhuisd”, zegt Marc. “Nu hebben we genoeg ruimte. Verder hebben we afgesproken dat als ik iets uitleg, we een mondkapje omdoen.”

Omdat Marc een veilige werkomgeving kan bieden, kan Rawandoz haar stage ook bij de huidige coronabeperkingen voortzetten. Marc is er duidelijk over: “In een tijd waarin duizenden mbo’ers geen stageplek hebben en ik op kantoor de afstand kan bewaren, ga ik een student die enorm goed haar best doet en écht van meerwaarde is niet naar huis sturen en de stage beëindigen.”

Blij dat SBB het bedrijf op tijd kon erkennen

“Ik vind deze opleiding mooi, want ik ben goed met cijfers en ik kan zelfstandig werken”, legt Rawandoz uit. “De begeleiding vind ik heel goed. Marc legt alles duidelijk uit. Ik ben heel blij dat mijn stage kan doorgaan. Bovendien is deze stageplek dicht bij mijn huis. Dat is ook fijn. Ik heb al veel ervaring opgedaan, zoals het controleren, coderen en inboeken van inkoop- en verkoopfacturen.”

“In zes of zeven weken tijd heeft Rawandoz al heel veel geleerd”, stelt Marc vast. “Daarmee mag ik me in de handen wrijven. Bovendien geeft het me de mogelijkheid om werkzaamheden af te handelen waar ik niet aan toekwam. Door de coronacrisis kon mijn bedrijf begin dit jaar niet worden erkend, maar ik ben blij dat adviseur praktijkleren Noortje Willekens de erkenning begin juni toch heeft kunnen afgeven.”

Meer weten over het actieplan van SBB? Of hebt ú ruimte voor een student? s-bb.nl/helpt