Inspirerend event voor samenwerkingspartners

samenwerkingspartners
Leercultuur als succesfactor voor de toekomst. Dat was het thema van het event dat SBB 18 november op de dag van het mbo in Apeldoorn organiseerde. Bijna tachtig hr-directeuren, managers en opleidingscoördinatoren van grote erkende leerbedrijven wisselden kennis uit en lieten zich in workshops inspireren om het leren in de praktijk nog verder te verbeteren.

“We werken samen met een groot aantal erkende leerbedrijven die enthousiast mbo-studenten begeleiden en aan de slag zijn met de leercultuur in hun bedrijf”, vertelt Tina Boes van SBB. “Deze bedrijven willen elkaar graag ontmoeten en kennisdelen. Door te kiezen voor deze dag, kunnen de bedrijven ook deelnemen aan het feestelijke ambassadeursgala, waar de minister van OCW onder andere prijzen uitreikt aan het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland.”

Aantrekkelijke en authentieke propositie

In het Apeldoornse theater Orpheus wacht de deelnemers een aantal workshops over leven lang ontwikkelen. Zo bespreekt employer brand enthusiast Job Mensink de lessons learned bij het ontwikkelen van een aantrekkelijke en authentieke propositie als werkgever, waarbij de ontwikkeling van mensen en hun talenten een grote rol speelt. In een volgende sessie geeft hij de deelnemers handvatten om hun leercultuur op een nog hoger niveau te brengen.

Mogelijkheden van de kwalificatiestructuur

Janneke Voltman van SBB schetst in een andere workshop de ruime mogelijkheden die de kwalificatiestructuur mbo biedt voor maatwerkonderwijs. Aan de hand van de ervaringen van USG People, Haagse Wijk- en Woonzorg en Jumbo Supermarkten vertelt Voltman hoe ook andere deelnemers aan de workshop optimaal van die mogelijkheden kunnen gebruikmaken – voor starters op de arbeidsmarkt, maar net zo goed voor de blijvende inzetbaarheid van huidige medewerkers.

Leven lang ontwikkelen

“Op dit moment onderzoeken we wat SBB samen met jullie concreet kan doen aan leven lang ontwikkelen”, zegt directievoorzitter van SBB Hannie Vlug. “We maken ons met name sterk voor vmbo-leerlingen die naar het mbo gaan. Maar er staan nog ongelooflijk veel groepen aan de kant. Voor die groepen willen we graag meer betekenen, zoals we al doen met de pilot met mbo-certificaten, de pilot praktijkleren, cross-overs en ruimte voor de regio.”

Tot volgend jaar

Waardevol, mooi, inspirerend, … Gezien deze en andere positieve reacties, krijgt het event voor samenwerkingspartners volgend jaar mogelijk een vervolg. Wij kijken ernaar uit u dan te ontmoeten.

Bekijk een filmpje met de reacties van deelnemers