Docent Nicole van Rijen wint verhalenwedstrijd MBO City 2015

Docent Nicole van Rijen wint verhalenwedstrijd MBO City 2015
Nicole van Rijen, kappersdocent bij ROC Tilburg, is winnaar van de verhalenwedstrijd voor MBO City 2015. Ze ontving de cheque op 30 november bij de openingsbijeenkomst in CineMec Ede. SBB nam deel aan MBO City om docenten over haar diensten voor het onderwijs te informeren en om met hen in gesprek te gaan. Er was een recordaantal van 1.200 deelnemers.

Voor het derde jaar bracht SBB op MBO City een bundel uit met inspirerende verhalen over het docentschap, geschreven door de docenten zelf. Het thema dit jaar was ‘De jeugd van tegenwoordig’. Dat is tenslotte waarvoor het onderwijs en SBB zich inzetten. Het verhaal ‘Supertrots op Femke’ gaat over een leerling die in twee jaar groeit als persoon en als kapster. Nicole won daarmee een stedentrip.

“Met mbo-studenten maak je veel mee”, zegt Nicole. “Ze zijn altijd eerlijk en open; ze nemen je mee in hun leven. Ik had wel een boek kunnen vullen. Vandaag ben ik benieuwd naar de ervaringen van collega’s met keuzedelen en de nieuwe kwalificatiedossiers. MBO City is sowieso inspirerend. Dat beroepsonderwijs en bedrijfsleven samenwerken in SBB vind ik heel belangrijk. ROC Tilburg heeft goede contacten met bedrijven in de regio. Daardoor kunnen we veel beter samen opleiden.”

SBB was een van de organisatoren van MBO City. De foyer bood ruimte aan een stand met vier informatieloketten, een smoothiebar en een uitgiftepunt voor de verhalenbundel. De docenten konden met medewerkers van SBB in discussie over Studie in Cijfers, mbo-diploma’s in het buitenland en de herziene kwalificatiestructuur. Bovendien konden ze zich aanmelden voor het panel kwalificaties mbo.

In een van de filmzalen was SBB aanwezig met interactieve presentaties. Zo sprak algemeen directeur SBB André Timmermans over de regionale aanpak van het nieuwe SBB en ging Janneke Voltman met de docenten in gesprek over het keuzedeel Lean & Creatief. Ook inspirerend was het pleidooi van Frank Kalshoven om het stelstel van bol en bbl om te vormen naar een stelsel met initieel en post-initieel onderwijs. SBB gaat met de resultaten van MBO City aan de slag.