CSU en SBB ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

CSU en SBB
12 november ondertekenden Ginny Lugten, manager hr-operatie bij schoonmaakbedrijf CSU, en Jan Willem Mans, sectorunitmanager bij SBB, een samenwerkingsovereenkomst voor een periode van drie jaar. De ondertekening vond plaats op het hoofdkantoor van CSU in Uden.

Schoonmaakbedrijf CSU is een professionele organisatie waar studenten kunnen werken aan hun persoonlijke en vakinhoudelijke vaardigheden, met volop mogelijkheden voor ontwikkeling en groei.

Training on-the-job en eigen CSU Academy

De arbeidsmarkt wordt krapper. Als grote organisatie wil CSU op de lange termijn zijn steentje bijdragen aan het opleiden en ontwikkelen van studenten. Als een van de grootste spelers op de markt wil CSU betrokken zijn. Met opleidingsfaciliteiten zoals training on-the-job en de eigen CSU Academy biedt het familiebedrijf onderwijs op maat, afgestemd op de student en zijn of haar studierichting.

Duurzame inzetbaarheid

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij CSU hoog in het vaandel”, zegt manager hr-operatie Ginny Lugten. “Wij zijn ons ervan bewust dat medewerkers het kapitaal zijn van de organisatie. Onze vakmannen en vakvrouwen staan centraal. Met optimale zorg en diverse initiatieven bevorderen we graag hun duurzame inzetbaarheid.”

Identificeren, benutten en ontwikkelen van talent

Overall zijn de opleidingsdoelen van CSU gericht op duurzame inzetbaarheid van de medewerker enerzijds en wendbaarheid en weerbaarheid van de organisatie anderzijds. CSU is gericht op het identificeren, benutten en ontwikkelen van talent van medewerkers, zodanig dat de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar is op de arbeidsmarkt en dat de organisatie in staat is te reageren en anticiperen op veranderingen in de markt.

Bpv-beleidsplan

CSU en SBB gaan verkennen hoe nader invulling kan worden gegeven aan de samenwerking. De partners willen aankomende vakmensen een kans geven om binnen de organisatie ervaring op te doen en er na hun studie te blijven werken. Daarnaast wil CSU uitgroeien tot een excellent leerbedrijf. Met ondersteuning van SBB werd een bpv-beleidsplan ontwikkeld dat beschrijft hoe CSU de beroepspraktijkvorming vormgeeft.

Topdriespeler in schoonmaak

Onder het motto ‘Scherp op schoon’ is CSU met vestigingen door het hele land en ruim 16.000 medewerkers een Nederlandse topdriespeler in schoonmaak. Zo is het bedrijf al meer dan 50 jaar de specialistische schoonmaakpartner voor diverse sectoren met hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Barendrecht, Den Haag en Eindhoven.