Bedrijven ontvangen inloggegevens bpv-portal

Studio040 plaatste een tweet over het beeldmerk 'erkend leerbedrijf'
Dinsdag 18 augustus ontvingen alle erkende leerbedrijven waarvan het e-mailadres bij SBB bekend is inloggegevens voor de nieuwe bpv-portal. Daarmee kunnen ze online hun gegevens wijzigen, vacatures voor leerbanen of stageplaatsen aanmelden, het beeldmerk ‘erkend leerbedrijf’ downloaden, enzovoorts.

Onder de erkende leerbedrijven die inloggegevens ontvingen is ook Studio040, de stadsomroep van Eindhoven en omgeving. Studio040 heeft studenten van Fontys Hogeschool Journalistiek, ROC Midden Nederland, SintLucas en Koning Willem I College. “Tijdens schoolperioden lopen hier gemiddeld vier studenten audiovisueel en twee journalistiek”, zegt praktijkopleider Olaf Koenen. “Ze krijgen dagelijks feedback en volgen geen meeloopstage, maar moeten vanaf dag één van de beroepspraktijkvorming alles zelf doen. Een selectie van hen blijft als freelancer voor ons opdrachten uitvoeren.”

Gastlessen

Studio040 werkt goed samen met SintLucas in Eindhoven. Koenen: “Er zijn plannen dat ik gastlessen en praktijklessen op school ga geven en ook ga meedraaien als gastdocent/projectleider bij studentenprojecten. Studenten leren zo ons bedrijf kennen en doen leuke, waardevolle en echte praktijkervaring op. De stickers ‘erkend leerbedrijf’ plakten we op onze voordeur en op de ramen van de edit-ruimtes. Nu we het beeldmerk ook kunnen downloaden, gaan we het op de website plaatsen en wellicht in toekomstige communicatie laten meedrukken op ons flyermateriaal.”

Inloggegevens per post

Erkende leerbedrijven waarvan het e-mailadres niet bij SBB bekend is ontvangen de inloggegevens voor de bpv-portal binnenkort per post. Ook scholen ontvangen deze week de inloggegevens. Zij kunnen er bijvoorbeeld leerplaatsen zoeken voor hun studenten of bedrijven voordragen voor erkenning.