SBB Helpt

Alle mbo-studenten kunnen in het schooljaar 2020-2021 met een stage of leerbaan aan de slag. Van de nieuwsgierige schoolverlater die een mooi vak wil leren, tot de gemotiveerde volwassene die kiest voor om- of bijscholing. En als het niet anders kan, krijgen ze een alternatief aangeboden. Daarvoor zet SBB samen met scholen en bedrijven de schouders onder het actieplan voor het behoud van stages en leerbanen en de ondersteunende campagne SBB Helpt.

Het actieplan van SBB

Met een actieplan zorgen onderwijs en bedrijfsleven nú voor voldoende stages en leerbanen.

Lees het actieplan

Hebt ú ruimte voor een student?

Bent u erkend leerbedrijf en hebt u ruimte voor een student?

  • Log in op MijnSBB
  • Meld uw stages en leerbanen aan
  • Uw aangemelde stages en leerbanen verschijnen automatisch op Stagemarkt.nl en Leerbanenmarkt.nl, de websites die mbo-studenten gebruiken om een leerbedrijf te vinden

Bent u nog geen erkend leerbedrijf?

Kunnen wij u helpen?

De leukste manier om gemotiveerde arbeidskrachten in huis te halen

Door stages en leerbanen aan te bieden levert u een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Bovendien is het begeleiden van mbo-studenten misschien wel de leukste manier om leergierige en gemotiveerde arbeidskrachten in huis te halen.

Lees meer over de voordelen van erkenning

Gebruik de communicatiemiddelen van SBB Helpt

Onderwijs en bedrijfsleven werken er hard aan om voor elke student een stage of leerbaan te vinden. Een mailing en andere positieve pr kunnen daar goed bij helpen.

Wilt u een brief of een e-mail versturen? Zoekt u een illustratie voor de sociale media? Wilt u een plaatje toevoegen onder uw e-mailhandtekening? Gebruik de communicatiemiddelen.

Lees meer en download de bestanden

Dit filmpje is voor u!

2020 was een raar jaar. Maar we hebben er met z’n allen wat leerzaams van gemaakt. Duizenden mbo-studenten willen in het schooljaar 2020-2021 dan ook weer met een stage of leerbaan aan de slag. Van de gemotiveerde werkzoekende die een mooi vak wil leren, tot de nieuwsgierige stagiair die verder wil groeien.

Het is natuurlijk fantastisch als al die studenten ook dit jaar weer bij leerbedrijven terechtkunnen. Dus log in op MijnSBB en maak uw stages en leerbanen zichtbaar op Stagemarkt.nl én Leerbanenmarkt.nl. Of word ook erkend leerbedrijf en help de mbo-studenten verder in hun ontwikkeling.

Bekijk het filmpje

Overal in het land lopen sectorale en regionale initiatieven om het opleiden op peil te houden en werkloosheid te voorkomen.

Bekijk de voorbeelden

Welke financiële mogelijkheden hebt u als erkend leerbedrijf om stages en leerbanen te behouden?

Ontdek de mogelijkheden

Met een actieplan zorgen onderwijs en bedrijfsleven nú voor voldoende stages en leerbanen.

Lees het actieplan

Hoe staat het met de stages, leerbanen en werkgelegenheid per sector en regio? We brengen het voor u in beeld.

Gebruik de cijfers

Geen stages of leerbanen te vinden voor uw studenten of​ werkzoekenden? Meld het ons of zoek op Stagemarkt.nl en Leerbanenmarkt.nl.

Lees meer