Zoekt u een erkende opleidingscode?

Met de converter voor erkende opleidingscodes (voorheen crebo) kunt u opzoeken wat het vervangende nummer is voor uw oude code.

Lees meer

Regel uw praktische zaken via MijnSBB

MijnSBB is er ook voor het onderwijs. Regel hier zelf de volgende zaken:

  • Leerbedrijf voordragen voor erkenning
  • Keuzedeel samenstellen
  • Uw gegevens inzien en aanpassen

Internationale beroepspraktijkvorming

Erkende buitenlandse leerbedrijven staan op Stagemarkt.nl. Is een bedrijf nog niet erkend als leerbedrijf, dan kunt u als school of intermediair waarmee SBB een samenwerkingsovereenkomst heeft een voordracht indienen.

Lees meer

Pro- en vso-leerlingen

Naast de diensten voor het mbo, werkt SBB ook voor het praktijkonderwijs (pro) en het Voortgezet Speciaal Onderwijs (vso). Met de praktijkverklaring kan de leerling aantonen welke praktische vaardigheden deze beheerst. De praktijkverklaring gaat uit van de werkprocessen uit de mbo kwalificatiestructuur. 

Lees meer

Praktijkloket

Scholen kunnen maatwerktrajecten en praktijkverklaringen opstellen voor de leerling, student of deelnemer. Deze vraagt u aan bij het Praktijkloket, door in te loggen in MijnSBB. Het Praktijkloket biedt ook begeleidingsformulieren met leerdoelen, zodat de praktijkopleider weet welke vaardigheden aan de orde moeten komen.

Al meer dan 250 pro/vso-scholen en 30 mbo-scholen gebruiken het Praktijkloket. Wilt u als school graag toegang tot het Praktijkloket? Neem contact op met de regionaal adviseur van SBB.

Veelgestelde vragen

Hebt u een vraag? Wij zetten de veelgestelde vragen voor u op een rijtje. Staat uw vraag er niet tussen? Bel of mail uw adviseur praktijkleren of neem contact op met de Servicedesk van SBB. Wij helpen u graag!