Stage in kunstgras

Student Gerwin en twee van de boeren
‘Voor volgende week zijn wij op zoek naar enthousiaste jongens/meiden, die graag mee willen draaien op een beurs.’ Die oproep op Facebook brengt student Gerwin van Haaften in contact met Kunstgrasboer.nl. In een boerenshirt deelt hij flyers uit en praat hij met bezoekers van de 50PlusBeurs. Het bevalt wederzijds zo goed, dat Gerwin twee maanden later bij het bedrijf terugkeert als stagiair.

Gerwin is tweedejaars student Junior Accountmanager op het Hoornbeeck College in Apeldoorn. “Ik vind het leuk om contact te hebben met mensen, mee te denken over wat ze nodig hebben en uiteindelijk een mooi product te verkopen. Mijn stage bij Kunstgrasboer.nl duurt negen weken. Ik leer veel. Mijn collega’s staan open voor vragen en ze laten me meeluisteren met telefoongesprekken. Als ik hun tips toepas op mijn eigen gesprekken, zijn zij ook weer trots.”

Netjes te woord staan

“Mensen willen graag ontzorgd worden”, legt praktijkopleider Rik Wouters – boer Rik – uit. “Zo geven we thuisadvies over de verschillende typen kunstgras, bieden we aanlegservice en werken we samen met hoveniers door heel Nederland. Het is ook belangrijk om relaties netjes te woord te staan. Dat kunnen we prima aan Gerwin overlaten. We zijn blij dat we besloten hebben om erkend leerbedrijf te worden. Adviseur praktijkleren Ernst Voogd heeft dat in minder dan een week met ons in orde gemaakt.”

Kennis overdragen

Roel Kok – boer Roel – vult aan: “Vroeger hebben we zelf ook stage gelopen. Het is leuk om nu op onze beurt studenten een kans te geven en onze kennis over te dragen. De eerste week begonnen we met een korte training in klantbenadering. Gerwin pikte dat heel snel op en we zien hem nog elke week groeien. Het is ook mooi om te ervaren dat we hem vrijheid kunnen geven. Als hij straks zijn diploma op zak heeft, mag hij over een vaste baan komen praten.”